Tokes, nemulţumit de desemnarea candidatului UDMR la Preşedinţie

Liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Tokes Laszlo, s-a declarat, vineri, nemulţumit că formaţiunea nu a fost consultată în luarea deciziei privind candidatul UDMR la Preşedinţie, astfel că CNMT va stabili, în următoarele săptămâni, dacă îl va sprijini pe Kelemen Hunor.

15 afișări
Imaginea articolului Tokes, nemulţumit de desemnarea candidatului UDMR la Preşedinţie

Tokes, nemulţumit de desemnarea candidatului UDMR la Preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tokes a declarat, vineri, la finalul Forumului de Coordonare al Maghiarilor UDMR-CNMT, că formaţiunea pe care o conduce nu se grăbeşte să dea un răspuns legat de susţinerea lui Kelemen Hunor.

"Ar fi fost ceva firesc să fim consultaţi înainte de desemnarea candidatului UDMR. Numai atunci au nevoie de noi când au nevoie de voturile noastre? Atâta timp cât au omis să ne invite la consultări privind persoana candidatului, nici noi nu am fost motivaţi să ne preocupăm de această problemă", a spus Tokes.

Acesta a precizat că nu a fost nicio urgenţă din partea CNMT în a da un răspuns la solicitarea UDMR de a-l sprijini pe Kelemen Hunor, câtă vreme CNMT nu a fost întrebat înainte de desemnare.

"Vom da un răspuns în două-trei săptămâni. Nu ne-am grăbit, nu am fost motivaţi îndeajuns. Nu ne-a plăcut că am fost ignoraţi şi de aceea nu ne-am grăbit", a subliniat liderul CNMT.

Potrivit acestuia, câtă vreme nu a început campania electorală, CNMT are timpul necesar convocării forumurilor de conducere pentru a lua o decizie privind candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale.

"Aşteptăm şi programul electoral al candidatului UDMR", a precizat Tokes Laszlo.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, la rândul său, că Kelemen Hunor este candidatul Uniunii şi că decizia a fost luată de UDMR.

"Considerăm că ar fi bine ca acest candidat să aibă o susţinere mai largă din partea celorlalte organizaţii şi formaţiuni ale comunităţii maghiare. Am propus CNMT să facă o analiză asupra susţinerii candidatului UDMR", a spus Marko.

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a fost votat, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), întrunit, în 27 iunie, la Târgu Mureş, drept candidat al formaţiunii la alegerile prezidenţiale, după ce CRU a stabilit, tot prin vot, ca uniunea să aibă candidat propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici