Toma (PSD): Ridicarea excepţiei la plata CAS, măsură luată pe fugă pentru a consolida un buget anemic

Vicepreşedintele PSD Ion Toma a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că intenţia Guvernului de a ridica excepţia de la plata CAS pentru veniturile obţinute din drepturile de autor reprezintă o măsură luată pe fugă, pentru evitarea unor discuţii serioase asupra unor măsuri realiste de ieşire din criză.

13 afișări
Imaginea articolului Toma (PSD): Ridicarea excepţiei la plata CAS, măsură luată pe fugă pentru a consolida un buget anemic

Vicepreşedintele PSD Ion Toma (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Toma a afirmat că motivul pentru care Guvernul ar putea lua decizia ridicării excepţiei de plată a CAS pentru sumele provenite din drepturi de autor şi alte venituri obţinute în baza unor convenţii civile sau contracte de colaborare ţine de consolidarea unui buget care deja ridică foarte multe probleme.

"Cred că este o măsură luată pe fugă, pe picior, fără nicio analiză prealabilă, aşa cum este şi impozitarea pensiilor sub 1.000 lei. Astfel de măsuri nu sunt de natură să vină în sprijinul populaţiei afectate de criză şi nici să ducă la deblocarea crizei economice", a adăugat vicepreşedintele PSD.

Liderul de grup al senatorilor PSD a precizat că nu susţine o astfel de decizie a Ministerului Muncii.

"Astfel de măsuri sunt luate pe fugă, în lipsa unor dezbateri autentice pe marginea legii bugetului şi fără identificarea unor măsuri coerente pentru depăşirea crizei", a mai spus Toma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici