Tomac: Comportamentul aleşilor privind autonomia Ţinutului Secuiesc înseamnă trădare de ţară

  • Un proiect prin care Ţinutul Secuiesc ar urma să devină regiune autonomă a trecut de Camera Deputaţilor, fără dezbatere, şi se află acum la Senat
  • Iohannis acuză un troc între PSD şi UDMR şi spune că ungurii vor să ne a Ardealul
  • Eugen Tomac: Comportamentul parlamentarilor înseamnă o trădare de ţară. România a fost supusă umilinţei
596 afișări
Imaginea articolului Tomac: Comportamentul aleşilor privind autonomia Ţinutului Secuiesc înseamnă trădare de ţară

Tomac:Comportamentul aleşilor privind autonomia Ţinutului Secuiesc înseamnă trădare de ţară

Subiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc a provocat scandal în rândul politicienilor. Proiectul de lege a trecut fără dezbatere de Camera Deputaţilor şi se află acum la vot final în Senat. În timp ce Klaus Iohannis acuză o înţelegere îmtre PSD şi Viktor Orban pentru ca ungurii „să ne ia Ardealul”, Marcel Ciolacu contrazice afirmaţiile iar, UDMR îi cere lui şefului statului să îţi ceară scuze pentru că dezinfromează şi instigă împotriva maghiarilor.

Nici PMP nu susţine proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. Eugen Tomac spune că România a fost supusă umilinţei, iar trocul dintre PSD şi UDMR reprezintă o trădare de ţară.

Eugen Tomac: Consider că este una dintre cele mai mari umilinţe la care a fost supusă România în ultimii ani de către instituţia care ar trebui să îi reprezinte cel mai bine interesele. Este inadmisibil ca Parlamentul României, chiar în timp de criză, să accepte ca un proiect de lege cu tendinţe revizioniste şi cu o agendă care aruncă în aer România să fie adoptat de Camera Deputaţilor.  Este de neacceptat, de netolerat un asemenea comportament sfidător, care este egal cu trădarea de ţară 1:04 Condamnăm acest gest şi sperăm ca niciodată, niciun politician să nu îşi mai permită să se joace cu interesele României, într-un asemenea mod, a declarat Eugen Tomac, pentru MEDIAFAX.

Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici