Tomac, despre aderarea României la Schengen: Guvernul olandez să renunţe la dublul standard

România este pregătită să adere la Spaţiul Schengen încă din 2011, îndeplinind criteriile prevăzute în acquis, spune europarlamentarul Eugen Tomac, care cere guvernului olandez să renunţe la dublul standard în ceea ce priveşte evaluarea acestui dosar.

441 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre aderarea României la Schengen: Guvernul olandez să renunţe la dublul standard

Tomac, despre aderarea României la Schengen: Guvernul olandez să renunţe la dublul standard

„Aderarea imediată la spaţiul Schengen – un drept şi o obligaţie faţă de România. Uniunea Europeană este definită, printre altele, de spaţiul Schengen, care, de peste 36 de ani permite interconectarea statelor membre prin dreptul la libera circulaţie a persoanelor, a serviciilor, a bunurilor şi a capitalului.
Încă din momentul semnării Actului de Aderare la UE, România şi-a asumat obiectivul de a participa la toate formele de cooperare menite să consolideze coeziunea şi integrarea europeană. Printre acestea, aderarea la spaţiul Schengen”, transmite eurodeputatul Eugen Tomac.

El reaminteşte că în contextul pandemiei de Covid-19, precum şi al provocărilor de securitate actuale, noua Strategie privind viitorul spaţiului Schengen, elaborată de Comisia Europeană şi transmisă Parlamentului European, înscrie ca obiectiv finalizarea, cât mai curând posibil, a procesului de aderare a României, Bulgariei, Croaţiei şi Ciprului la spaţiu, prin eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, aeriene şi maritime.

„De altfel, România este pregătită să facă acest pas încă din 2011, îndeplinind criteriile prevăzute în acquis-ul Schengen. De aceea, Comisia solicită Consiliului UE să întreprindă măsurile necesare pentru ca România să devină parte a spaţiului Schengen. Guvernul olandez are obligaţia să renunţe la dublul standard în ceea ce priveşte evaluarea acestui dosar şi să nu mai blocheze dreptul nostru de a fi membri ai spaţiului Schengen”, conchide Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici