Tomac, despre imaginile de la Colectiv: Boala asta pentru funcţii spulberă uneori raţiunea. Raed Arafat ar trebui să plece cu capul plecat

Liderul PMP Eugen Tomac a afirmat, joi, că Raed Arafat ar trebui să demisioneze din funcţia de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, după apariţia noilor imagini privind intervenţia echipajelor ISU la clubul Colectiv, de acum patru ani.

624 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre imaginile de la Colectiv: Boala asta pentru funcţii spulberă uneori raţiunea. Raed Arafat ar trebui să plece cu capul plecat

Tomac, despre imaginile de la Colectiv: Raed Arafat ar trebui să plece cu capul plecat

„Am urmărit cutremurat şi cu puternică revoltă imaginile din noaptea tragediei de la Colectiv, prezentate astăzi de Libertatea şi ascunse de autorităţi timp de patru ani. Este strigător la cer că unii, pentru nişte funcţii, sunt capabili de orice. Mai grav este că, din păcate, am sentimentul că dacă, Doamne fereşte, se întâmplă mâine o nouă tragedie de aceleaşi proporţii, statul nu este în stare să acţioneze mai bine, mai organizat, mai profesionist, pentru a salva vieţi nevinovate. Boala asta pentru funcţii şi ciolan spulberă uneori raţiunea.Nu sunt adeptutul soluţiilor extreme, ultimative, dar de data aceasta cred că domnul Arafat ar trebui să plece cu capul plecat din fruntea DSU”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP a adăugat că instituţiile practică ascunderea adevărului de mai mult timp.

„Este evident că această practică de a ascunde realităţi dramatice de ochii tuturor nu este de ieri de azi în instituţiile statului român”, a subliniat Tomac.

Reacţia vine în contextul în care jurnaliştii de la Libertatea au publicat un filmuleţ de aproximativ 21 de minute, despre care spun că a fost furnizat de un ofiţer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat, fiind văzuţi şi civili care ajută la transportarea răniţilor.

Poate fi observată intervenţia haotică a pompierilor depăşiţi de situaţie, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”. În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Tinerii morţi sunt transportaţi pe paleţi din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulţi dintre aceştia, precum şi răniţii, au fost abandonaţi pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri.

Taguri:
tomac,
colectiv,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici