Traian Băsescu participă la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare în Covasna

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri dimineaţă, în staţiunea Covasna, unde participă la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, spunând că prezenţa sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.

107 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu participă la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare în Covasna

Traian Băsescu, aşteptat la Congresul Mişcării Democrat-Creştine Maghiare care are loc la Covasna (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a ajuns în jurul orei 10.15 în staţiunea Covasna, unde participă la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România.

Băsescu a declarat că prezenţa sa în Covasna este, în primul rând, o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare, pentru că el are un parteneriat cu Guvernul.

"În al doilea rând, este respectul pentru Mişcarea Creştin-Democrată Maghiară, având în vedere că suntem în aceeaşi familie eruopeană PPE", a afirmat Băsescu.

Întrebat de ce nu a venit în ultima perioadă în Covasna, Băsescu a spus : "Nu am avut timp, pentru că este criză".

Congresul va începe cu discursurile invitaţilor şi cu raportul conducerilor organizaţiilor teritoriale. În cadrul Congresului se vor face propuneri pentru schimbarea regulamentului şi programului Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România. Totodată, urmează să fie desemnaţi participanţii la Congresul UDMR din luna februarie a anului viitor. În final, va avea loc o ceremonie în cadrul căreia vor fi decernate diplome de merit. De asemenea, va fi aleasă conducerea.

Preşedintele Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România este în prezent Kelemen Kalman.

Din partea conducerii centrale a UDMR participă Kelemen Hunor, ministru al Culturii, Eckstein Kovacs-Peter, consilier prezidenţial, şi prefectul Gorgy, Ervin, autorităţi locale şi judeţene.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat ultima dată judeţul Covasna în luna februarie, când s-a întâlnit, în staţiunea Covasna, cu primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene din Harghita şi Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici