Traian Băsescu: România, un EŞEC de mari proporţii la ONU. A primit factura unei politici externe abulice

Traian Băsescu a afirmat că eşecul României în ocuparea poziţiei de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU este rezultatul unei politici externe „abulice, fără consistenţă, fără inteligenţă”.

2486 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: România, un EŞEC de mari proporţii la ONU. A primit factura unei politici externe abulice

Traian Băsescu: România, un EŞEC de mari proporţii la ONU. A primit factura unei politici externe abulice

„România, un eşec de mari proporţii la ONU ! Estonia are o populaţie de 1,3 milioane locuitori. România are o populaţie de 22 milioane locuitori. Azi la ONU, România şi Estonia au fost în competiţie, în Adunarea Generală, pentru obţinerea unui loc pentru o perioadă de doi ani în Consiliul de Securitate al ONU . Rezultatul ? Catastrofal ! România 57 voturi. Estonia 138 voturi. România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional. O politică externă care ar fi mai puţin distructivă pentru România şi dacă ar fi fost condusă de nişte TRĂDĂTORI DE ŢARĂ”, a scris Traian Băsescu, vineri pe Facebook.

Fostul preşedinte a adăugat că am pierdut susţinerea ţărilor arabe din cauza aventurii în care s-a lansat România cu mutarea ambasadei ţării noastre de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Am pierdut votul ţărilor arabe urmare a aventurii cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ; Nu am avut votul statelor membre UE şi NATO datorită accentelor antieuropene şi antioccidentale din discursurile lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă ; Nu am avut votul aliaţilor tradiţionali datorită incompetenţei şi a inactivităţii lui Meleşcanu. Votul de astăzi de la ONU este măsura exactă a respectului de care se mai bucură România pe plan internaţional. Şi totuşi...Preşedintele României este titularul politicii externe. Doar demisia sau azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă”, a conchis Băsescu.

Reacţia acestuia vine după ce Estonia a obţinut o poziţie de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, în detrimentul României, informează organizaţia internaţională. Estonia a obţinut locul de membru nepermanent după două tururi de scrutin, desfăşurate pe data de 7 iunie la sediul Naţiunilor Unite de la New York, în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale.

După un prim tur care s-a încheiat cu un rezultat neconcludent, Estonia a câştigat runda decisivă cu 132 de voturi, în timp ce România a fost susţinută de 58 de ţări, relatează presa internaţională.

Taguri:
băsescu,
onu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici