Traian Băsescu va participa la ceremonia de învestire a lui Viktor Ianukovici

Circa 100 de delegaţii străine sunt aşteptate joi la ceremonia de învestire a noului preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, la care va fi prezent şi preşedintele român, Traian Băsescu, a declarat unul dintre organizatori pentru agenţia Interfax Ukraine, citată de Kyiv Post în ediţia electronică.

25 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu va participa la ceremonia de învestire a lui Viktor Ianukovici

Traian Băsescu va participa la ceremonia de învestire a lui Viktor Ianukovici (Montaj foto)

"Până în acest moment, am primit confirmări privind participarea preşedinţilor din Bulgaria, Turcia, România, Ungaria, Lituania, Polonia şi Letonia. Uniunea Europeană va fi reprezentată de (Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă), baroana (Catherine) Ashton, care a confirmat participarea sa ieri (sâmbătă). Statele Unite vor trimite o delegaţie condusă de generalul (James) Jones, consilier al preşedintelui (Barack Obama) pentru probleme de Securitate Naţională", a declarat duminică vicepreşedintele Partidului Regiunilor, Serghei Liovocikin.

Delegaţiile invitate la învestirea lui Ianukovici vin în principal din ţările vecine, din Uniunea Europeană, Comunitatea Statelor Independente (CSI), G20, dar şi din rândul celor mai importanţi parteneri comerciali ai Ucrainei, a precizat acesta.

Ceremonia va fi "cât mai austeră posibil", dată fiind situaţia financiară şi economică dificilă, a adăugat Liovocikin.

"Fără parade, focuri de artificii, totul va fi auster. Vrem să fie cât mai solemn posibil, astfel încât poporul ucrainean să fie mândru de această zi", a afirmat el.

Organizatorii ceremoniei de învestire vor încerca să "rămână în cadrul" celui mai redus buget posibil. "Minimum posibil", a spus vicepreşedintele Partidului Regiunilor, formaţiunea lui Ianukovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici