Traian Ungureanu, despre ministrul Educaţiei: "Copy Mang Paste", "primul copiator al ţării"

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta a debutat cu două "mutări catastrofale", respectiv numirea ca ministru al Educaţiei a Cornei Dumitrescu şi apoi a lui "Copy Mang Paste", "primul copiator al ţării".

1078 afișări
Imaginea articolului Traian Ungureanu, despre ministrul Educaţiei: "Copy Mang Paste", "primul copiator al ţării"

Ioan Mang (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

El a amintit că Ponta, pe care l-a numit ironic "cel mai cinstit şi competent prim-ministru", a fost nevoit să o retragă pe Corina Dumitrescu, după câteva zile, în urma criticillor apărute în presă.

"A adus un al doilea ministru, îl cunoaşteţi, tot la Educaţie, domnul Copy Mang Paste, şi, reamintesc, domnul Ponta are până luni termen să îl îndepărteze din fruntea Ministerului Educaţiei pe primul copiator al ţării", a menţionat democrat-liberalul.

Ungureanu a arătat că Ponta are şi o altă variantă, respectiv poate adopta o hotărâre de Guvern prin care să legalizeze copiatul în România şi să fie exmatriculaţi toţi cei care nu copiază.

Traian Ungureanu a făcut, duminică, un bilanţ al Guvernării Ponta la o săptămână după primirea votului de învestitură.

Premierul Victor Ponta speră că acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Educaţiei nu vor fi confirmate şi că, astfel, nu va fi cazul să îl înlocuiască pe Ioan Mang de la conducerea ministerului, arătând însă şi în cazul unei schimbări vor continua controversele, din cauza intereselor din sistem.

"Controversele cred că vor continua, oricine pe care îl voi numi va fi contestat de o anumită parte, pentru că Ministerul Educaţiei, din păcate, este în acest moment un sistem cu foarte multe interese şi orgolii. Aici nu mai discutăm deja de persoane. Spre deosebire de domnul Boc, care se pricepe extraordinar de bine la plagiat, eu nu judec ca domnia sa şi am cerut unei instituţii a cărei credibilitate nu este de nimeni contestată, Academia Română, să verifice", a spus Ponta, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV.

Premierul a afirmat din nou că Ioan Mang va fi înlocuit la conducerea Ministerului Educaţiei dacă acuzaţiile de plagiat sunt confirmate, dar că speră să nu fie cazul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici