Video Tudorel Toader, despre extrădarea Elenei Udrea: Procedura va parcurge etapele legale. Eu nu fac distincţie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineaţă, că procedura de extrădare a Elenei Udrea din Costa Rica va parcurge în continuare etapele legale, precizând că el nu face distincţie între condamnaţi.

1224 afișări

"Să nu facem din persoana despre care vorbiţi un personaj naţional. Procedura va parcurge etapele legale. Pentru mine nu e un subiect Elena Udrea. Un condamnat e personaj pentru ţară? De ce nu vedeţi la foarte mulţi condamnaţi din străinătate care au acelaşi parcurs. Eu nu fac distincţie", a declarat Tudorel Toader, la sediul CSM.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute miercuri de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, potrivit unui anunţ al Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Elena Udrea a fost reţinută miercuri, în jurul orei locale 10.00, în zona Sabana Oeste, în timp ce Alina Bica a fost reţinută în jurul orei locale 14.00 în zona Sabana Este.

Pe 6 iunie, ministrul Justiţiei, anunţa că extrădarea este posibilă şi fără un tratat bilateral cu Costa Rica şi că ministerul se va ocupa de transmiterea cererii de extrădare. Apoi, în 25 iunie, Tudorel Toader declara că şi-a îndeplinit la timp şi complet obligaţiile care îi revin cu privire la procedurile de extrădare în cazul Elenei Udrea.

Tudorel Toader: Nu este un subiect pentru mine Elena Udrea. Eu sunt ministru pentru toţi românii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineaţă, că, pentru el, reţinerea Elenei Udrea nu este un subiect, reafirmând că instituţia pe care o conduce şi-a îndeplinit obligaţiile la timp.

"Au fost îndeplinite corect, complet şi la timp din partea autorităţilor române. Mai departe nu v-am văzut întrebându-mă, în Italia sunt mulţi români în penitenciare, despre românul X care e în Italia şi l-am adus sau îl aducem în ţară. Nu vreau să vorbesc despre o persoană anume, eu sunt ministru pentru toţi românii. (Au fost trimise actele -n.r.) imediat ce au fost primite solicitările de la Curtea de Apel. Nu mă întrebaţi de Elena Udrea. Nu e treaba ministrului care nu face deosebire între…Eu nu dau consultaţii juridice la CSM. Am început procedurile de extrădare, dovadă că a fost reţinută şi urmează cursul normal. Ministrul Justiţiei nu face analiză de dosar, de proceduri", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că durata procedurii de extrădare depinde de termenele legale din sistemul judiciar din Costa Rica.

"Nu este un subiect pentru mine Elena Udrea. (Procedura de extrădare va dura - n.r. ) după termenele legale, după activitatea autorităţilor judiciare din Costa Rica, ce colaborează cu autorităţile juridice din România.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat, joi dimineaţă, reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica, în Costa Rica, în urma schimbului de date şi informaţii transmise prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Poliţiei Române. Cele două au fost duse la Tribunalul Penal din San José - Costa Rica. Ele urmează să fie audiate de către instanţă, judecătorii fiind cei care vor decide şi măsurile ce se impun după. Ambele erau investigate, supravegheate şi monitorizate de autorităţile din Costa Rica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici