Turcan: Preşedintele nu a vorbit despre implicarea directă a ţării într-un conflict cu Rusia

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, legat de telegrama Wikileaks publicată, marţi, că "în niciun caz preşedintele României nu a vorbit despre implicarea directă a ţării într-un conflict militar cu Federaţia Rusă".

263 afișări
Imaginea articolului Turcan: Preşedintele nu a vorbit despre implicarea directă a ţării într-un conflict cu Rusia

Turcan: Preşedintele nu a vorbit despre implicarea directă a ţării într-un conflict cu Rusia (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nici nu ştim dacă textul prezentat drept telegramă este sau nu autentic. Întâlnirea cu senatorul Lugar a fost publică, anunţată în mod transparent. În niciun caz preşedintele României nu a vorbit despre implicarea directă a ţării într-un conflict militar cu Federaţia Rusă", a declarat Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.

El a mai spus că relaţia bilaterală româno-rusă trebuie să fie în etapa consolidării încrederii reciproce şi a cooperării.

O telegramă Wikileaks dezvăluie că într-o întâlnire cu senatorul american Richard Lugar, la Bucureşti, pe 27 august 2008, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat "cât se poate de serios" temerile că România ar putea fi atrasă într-un conflict militar cu Rusia în Transnistria.

Într-o întâlnire cu senatorul american Richard Lugar, care a avut loc la Bucureşti pe 27 august 2008, preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat cât se poate de serios temerile că România ar putea fi atrasă într-un conflict militar cu Rusia, în Transnistria, după un scenariu similar cu cel petrecut în cazul Georgiei, la începutul lunii august 2008, conform unei telegrame a Ambasadei SUA de la Bucureşti, intrată în posesia Wikileaks şi făcută publică pe 1septembrie, relatează Gândul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici