UDMR acuză PCM că oferă sprijin financiar candidaţilor Uniunii pentru a trece la acest partid

Liderii UDMR îi acuză pe reprezentanţii Partidului Civic Maghiar că fac presiuni asupra candidaţilor Uniunii, cărora le-ar promite finanţarea campaniei electorale dacă îşi schimbă opţiunea şi vor candida pe listele PCM.

17 afișări
Imaginea articolului UDMR acuză PCM că oferă sprijin financiar candidaţilor Uniunii pentru a trece la acest partid

UDMR acuză PCM că oferă sprijin financiar candidaţilor Uniunii pentru a trece la acest partid

Vicepreşedintele UDMR Kovacs Peter a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că PCM nu are candidaţi cu şanse de câştig la alegerile locale şi de aceea recurge la aceste tactici.

"Noi, UDMR, mergem din uşă în uşă să întrebăm comunităţile locale despre problemele şi aşteptările lor, iar ei merg de la candidat UDMR la candidat UDMR să încerce să le schimbe opinia, să îi convingă să fie pe lista PCM. Le oferă bani, infrastructură, le oferă pe Orban Viktor numai să fie pe lista PCM”, a afirmat Kovacs.

El a susţinut că UDMR a întrebat peste 155.000 de persoane în cadrul prealegerilor care este părerea lor despre candidaţi şi care sunt favoriţii lor, în timp ce în PCM stabilirea listelor de candidaţi "stă în pixul" unei singure persoane - liderul partidului, Szasz Jeno.

"PCM are o retorică foarte bună care spune despre libertatea de a alege, dar listele lor sunt făcute de pixul unei singure persoane, la Odorheiu Secuiesc. În 1 iunie, maghiarii vor avea posibilitatea de a alege între lista lui Szasz Jeno şi lista formată de peste 155.000 de persoane”, a spus vicepreşedintele UDMR.

El a acuzat PCM şi de faptul că liderii săi vorbesc despre posibilitatea listelor comune cu UDMR, dar, de fapt, nu vor să audă despre acest lucru.

"Cea mai bună apărare este atacul. PCM atacă, folosind retorica listelor comune. Ei spun că în localităţile unde PCM este aproape de zero, să avem o listă comună, iar unde cred că au şanse să fie competiţie. Ei nu vor, de fapt, listă comună cu UDMR. Dacă ar fi vrut, ar fi participat la procesul de selecţie, unde am oferit posibilitatea de a veni şi candidaţii lor. Ei vorbesc de liste comune, dar nu vor să audă despre ele”, a mai spus Kovacs Peter.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici