Udrea face plângere penală împotriva membrilor comisiei care apar în înregistrare

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, că a decis să formuleze plângere penală împotriva fiecărui participant la discuţia din comisia parlamentară de anchetă, a cărei înregistrare a apărut în presă.

83 afișări
Imaginea articolului Udrea face plângere penală împotriva membrilor comisiei care apar în înregistrare

Udrea va face plângere penală împotriva membrilor comisiei de anchetă care apar în înregistrare (Imagine: Mediafax Foto)

Elena Udrea a menţionat că va face plângere penală pentru "fiecare participant la acest complot".

Ea a invocat comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra interesului public, abuz în serviciu contra intereselor persoanei, asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni, încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Elena Udrea şi-a început declaraţia de presă, susţinută la sediul central al PDL, precizând că situaţia cu care se confruntă este una "fără precedent în istoria post-decembristă".

"Sub umbrela unei instituţii democratice, Parlamentul, se încearcă lichidarea unui ministru, prin mijloace care sunt specifice fostei Securităţi sau a actualei lumi interlope, prin metode ilegale", a spus ministrul, care a precizat că PDL are dovada clară a faptului că această comisie de anchetă parlamentară acţionează ilegal, cu singurul scop de a descredita PDL şi încercând cu orice preţ să îi fabrice un dosar penal pentru fapte care nu există.

Udrea a arătat că, din discuţiile prezentate de mass-media, membrii comisiei au ca obiectiv nu verificarea legalităţii acţiunilor Ministerului Turismului, ci inculparea ministrului Turismului, prin ameninţări, şantaj, ascultarea telefoanelor, dezinformare, intoxicare, manipularea opiniei publice şi minciuni.

Udrea a citat pasaje din înregistrarea audio care a apărut în mass-media.

PDL cere oficial desfiinţarea Comisiei Udrea, a anunţat, luni, prim-vicepreşedintele Adriean Videanu, după şedinţa conducerii democrat-liberale.

El a arătat că democrat-liberalii solicită desfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea, pe baza probelor prezentate public de mass-media, arătând că, în urma acestor probe, concluzia este că scopul înfiinţării comisiei a fost total deturnat.

Videanu a mai anunţat că PDL solicită sesizarea comisiei de disciplină din Camera Deputaţilor, pentru a analiza modul de lucru al comisiei de anchetă în cazul Udrea.

Duminică seară, pe mai multe bloguri şi în presă a apărut o înregistrare a discuţiilor din Comisia Udrea, dintre Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu şi, potrivit transcrierii care a însoţit înregistrarea primită de redacţii, un al patrulea participant ar fi fost Lakatos Peter, care neagă, însă, prezenţa la această convorbire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici