Udrea, înainte de BPN: Membrii PDL ce ocupă funcţii publice şi administrează afaceri să facă o opţiune

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, marţi, înainte de şedinţa BPN al PDL, că membrii PDL care ocupă funcţii publice şi administrează afaceri sau sunt acţionari în firme care lucrează cu statul trebuie să opteze fie pentru funcţii, fie pentru afaceri.

16 afișări
Imaginea articolului Udrea, înainte de BPN: Membrii PDL ce ocupă funcţii publice şi administrează afaceri să facă o opţiune

Udrea, înainte de BPN: Membrii PDL ce ocupă funcţii publice şi administrează afaceri să facă o opţiune (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Partidul a mai luat o asemnea decizie în 2002. Atunci s-a cerut ca cei care aveau o funcţie publică să opteze pentru funcţii sau pentru afaceri şi au fost colegi care au ales să plece din funcţiile publice şi să rămână în mediul de afaceri", a precizat Udrea.

Ea a adăugat că va fi vorba şi de cei care sunt administratori ai unor afaceri, dar sunt şi situaţii în care există colegi de partid care sunt acţionari în firme care lucrează cu statul. "Cred că şi în cazul acestora, dacă ocupă funcţii publice, să se adopte aceeaşi măsură şi să renunţe la acţiunile pe care le au sau la funcţia publică", a spus Udrea.

Elena Udrea a precizat că o astfel de decizie ar ajuta la "încredere".

"Nu poţi să le ceri oamenilor să facă sacrificii, aşa cum Guvernul face în acest moment, solicită solidaritate şi sacrificii din partea cetăţenilor, nu poţi să le ceri acestor oameni să facă sacrificii câtă vreme există neîncredere legat de modul în care se cheltuieşte banul public şi există suspiciunea că, în aceste condiţii, există firme privilegiate în raport cu statul", a explicat Udrea.

Elena Udrea a mai arătat că va cere o decizie în acest sens în conducerea partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici