Udrea: Voi susţine ca în BPN să fie reprezentanţii tuturor echipelor. Altfel, partidul ar fi fracturat

Candidatul la şefia PDL Elena Udrea a declarat, vineri, la Bistriţa, că va susţine ideea ca din Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL să facă parte reprezentanţii tuturor echipelor care depun moţiuni, fiindcă altfel "partidul ar fi fracturat".

97 afișări
Imaginea articolului Udrea: Voi susţine ca în BPN să fie reprezentanţii tuturor echipelor. Altfel, partidul ar fi fracturat

Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Elena Udrea a fost întrebată, la lansarea moţiunii sale la Bistriţa, cum va gestiona relaţia cu susţinătorii altor moţiuni în cazul în care va ajunge lider al PDL.

"Este bine că se merge la PDL mai întâi pentru preşedinte şi apoi, uninominal, pentru membrii Biroului Permanent Naţional. Ar fi fost greşit să se vină cu lista preşedintelui, numai el şi echipa lui. Atunci partidul ar fi fost fracturat. La alegerile pentru BPN vor candida membrii tuturor echipelor şi va conta enorm ca, în echipa de conducere, să se regăsească şi cei care au susţinut-o pe Monica Macovei, şi cei care îl susţin pe Vasile Blaga, şi cei care mă susţin pe mine. Toată lumea trebuie să fie în conducerea partidului, dacă nu mai vrem să avem situaţia din 2011, când, după ce Emil Boc a câştigat alegerile, deşi a făcut o ofertă clară domnului Vasile Blaga să fie secretar general, a refuzat să vină. Şi a rămas în afara partidului şi nu a fost bine pentru partid", a spus Udrea.

Ea a declarat că, în etapa a doua, când se va constitui BPN, trebuie să candideze oameni din toate echipele, indiferent cine câştigă şefia partidului.

"BPN trebuie să fie echilibrat cu membri din toate moţiunile. Partidul are nevoie de toate energiile. Dacă nu reuşim lucrul acesta, nu avem suficientă forţă să îl împingem înainte. Voi susţine ca, în BPN, să fie reprezentanţii tuturor echipelor. Chiar am avut şi o propunere ca moţiunile care pierd să aibă procent, să ştie că au dreptul la nu ştiu câte locuri în BPN, ca să te asiguri că ei chiar intră, dar nu s-a acceptat. Important că e vot, nu pe listă, ci uninominal, şi putem aduce pe toţi cei care vor să muncească pentru partidul acesta", a spus Udrea.

Elena Udrea a adăugat că va susţine şi ideea ca femeile să facă parte din orice structură de conducere a PDL, susţinând că este nevoie ca organizaţia de femei să devină puternică şi de un parteneriat corect între femei şi bărbaţi.

"Cota aceea de 30 la sută, din statut, pe care eu am considerat-o discriminatorie, pentru că poate sunt 40 la sută femei competente, aceea e o cotă minimă. Dacă suntem 50 la sută competente, luăm jumătate din Guvern când îl facem, dar cota aceea trebuie respectată. Susţin să fie 30 la sută femei în orice structură de conducere a PDL.(...) În BPN viitor trebuie să fie 30 la sută femei", a conchis Elena Udrea.

Convenţia Naţională a PDL, la care urmează să aibă loc alegeri interne, va avea loc în 23 martie. Până acum şi-au anunţat candidaturile la şefia PDL Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici