Uioreanu: Băsescu merge la strâns de voturi cu seringa pe centură

Deputatul PNL Horea Uioreanu îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu că merge "la strâns de voturi cu seringa pe centură", în urma prezentării raportului Comisiei prezidenţiale privind dezincriminarea drogurilor uşoare şi legalizarea sexului comercial.

14 afișări
Imaginea articolului Uioreanu: Băsescu merge la strâns de voturi cu seringa pe centură

Deputatul PNL Horea Uioreanu (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat al deputatului liberal dat, miercuri, publicităţii, Uioreanu a criticat raportul comisiei prezidenţiale, fiind de părere că România se confruntă, la ora actuală, cu probleme financiare mult mai importante, care necesită rezolvare imediată.

Deputatul PNL a precizat că propunerea acestei comisii prezidenţiale, girată de Traian Băsescu, "este preluată, de fapt, din programul politic al fiicei preşedintelui, europarlamentarul Elena Băsescu, care propunea, în timpul campaniei electorale pentru PE, legalizarea drogurilor uşoare, sperând, astfel, să câştige voturi şi din această zonă obscură de consum".

"Traian Băsescu a observat, probabil, că această găselniţă a avut succes când fiica sa, Elena Băsescu, a obţinut un post de europarlamentar lansând această propunere cu legalizarea drogurilor uşoare. Probabil multe din voturile pentru EBA au venit din această zonă. Prin urmare, preşedintele preia această reţetă de succes, pentru a acumula voturi de oriunde poate. Merge la strâns de voturi cu seringa pe centură", a afirmat Uioreanu.

Totodată, deputatul liberal a precizat că, în momentul de faţă, toate forţele statului trebuie să se concentreze asupra unor probleme mult mai importante pentru poporul român, cum ar fi păstrarea locurilor de muncă şi siguranţa zilei de mâine.

"Cred că România se confruntă, acum, cu probleme mult mai grave, în contextul crizei economice. Trebuie întâi rezolvată situaţia gravă din justiţie, trebuie găsiţi bani pentru plata salariilor şi pensiilor, trebuie găsită o formulă pentru ca şomajul să fie ţinut în frâu. Prin urmare, lansarea, la ora actuală, a ipotezei privind legalizarea comerţului cu sex şi a drogurilor uşoare este absurdă. Acest demers, care se supune oricum unui context european nefavorabil, nu va ajuta, în acest moment inoportun, sănătatea morală a naţiunii şi nici nu va impulsiona economia românească", a conchis Horea Uioreanu.

Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice a propus, în raportul lansat marţi, printre altele, dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea sexului comercial, susţinând că astfel pot fi reduse, în anumite condiţii, unele riscuri privind sănătatea publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici