Uioreanu: Guvernul a atribuit fără licitaţie tipărirea buletinelor de vot pentru PE

Deputatul PNL Horea Uioreanu a acuzat Guvernul Boc că a atribuit unei firme apropiate PSD tipărirea buletinelor pentru alegerile europarlamentare, fără a organiza o licitaţie.

25 afișări
Imaginea articolului Uioreanu: Guvernul a atribuit fără licitaţie tipărirea buletinelor de vot pentru PE

Uioreanu: Guvernul a atribuit fără licitaţie tipărirea buletinelor de vot pentru PE (Imagine: Zoltan Racz / Mediafax Foto)

Horea Uioreanu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că firma Mega Press Holding a mai tipărit, în urmă cu câţiva ani, manualele şcolare în precedentul mandat al Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei, iar actualul premier Emil Boc a criticat acest lucru.

"Ca un făcut, de parcă nu s-ar fi ştiut cu luni de zile înainte că alegerile europarlamentare vor fi în 7 iunie, ieri ( luni-n.r.) au fost alocate fără licitaţie, prin atribuire directă, unei firme, Mega Press Holding, sau unui domn, Sorin Peneş, un domn din bagajul PSD, client cu state vechi ale partidului. Acum câţiva ani, pe vremea când tot doamna Andronescu era ministru al Învăţământului, tot acestei firme, acestui domn, au fost date, tot fără licitaţie, tipărirea manualelor şcolare", a afirmat Uioreanu.

Potrivit acestuia, Emil Boc, în calitate de preşedinte al PDL Cluj, avea semne de întrebare în anul 2002 faţă de această firmă, despre care spunea că este "apropiată de PSD".

"În 2002 ce spunea Emil Boc, legat de manualele şcolare, exact de această firmă: «Un aspect care ridică semne de întrebare asupra corectitudinii licitaţiei desfăşurate pentru manuale e că a fost câştigată de editurile omului de afaceri Sorin Peneş, cunoscut fiind apropiat al PSD, în detrimentul altor edituri consacrate». Asta spunea Emil Boc în 28 mai 2002, exact acum şapte ani. Şi Boc solicita anularea contractelor, iar acum dânsul patronează acest lucru", a precizat deputatul liberal.

Acesta a explicat că reclamă "moralitatea", nu legalitatea modului de atribuire a comenzii de tipărire a celor 20 de milioane de buletine de vot.

"Nu spun că nu poate să fie legală, dar mi se pare imorală", a subliniat Uioreanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici