Uioreanu: PDL "i-a pus coarne" preşedintelui Traian Băsescu în cazul Păsat

Deputatul PNL Horea Uioreanu consideră că PDL, "partid care mai există doar datorită preşedintelui Traian Băsescu", "s-a răzvrătit" împotriva acestuia în cazul votului în privinţa deputatului Dan Păsat, i-a dat "cu flit" şefului statului şi "i-a pus coarne", transmite corespondentul MEDIAFAX.

26 afișări
Imaginea articolului Uioreanu: PDL "i-a pus coarne" preşedintelui Traian Băsescu în cazul Păsat

Uioreanu: PDL "i-a pus coarne" preşedintelui Traian Băsescu în cazul Păsat (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Puterea portocalie şi-a demonstrat, marţi, pe deplin soliditatea. Concomitent, şi-a dovedit, dacă mai era cazul, şi solidaritatea cu infractorii. Absolut întâmplător şi din motive bine întemeiate, la momentul votului în cazul Păsat coaliţia de guvernare nu a reuşit să adune 167 de bile albe. Scurt şi cuprinzător, partidul care mai există doar datorită preşedintelui Traian Băsescu s-a răzvrătit, i-a dat cu flit şi i-a pus coarne. Lui şi justiţiei domniei sale", arată Horea Uioreanu într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Horea Uioreanu a susţinut că atitudinea deputaţilor PDL faţă de solicitarea DNA de încuviinţare a arestului preventiv în cazul deputatului Dan Păsat "este dovada cea mai clară a faptului că oamenii acestui partid una declară şi alta fac".

"Pentru a nu fi acuzaţi că noi am decis ca domnul Păsat să nu fie arestat, parlamentarii PSD, PNL şi PC ne-am abţinut de la vot. Am fost prezenţi în sala de şedinţă, dar nu am participat la vot, după metoda patentată de parlamentarii puterii. Prin această atitudine, am demonstrat, dacă mai era cazul, că PDL îşi apără corupţii prin toate mijloacele. Faptul că 34 de deputaţi au votat împotriva arestării e cea mai clară dovadă a duplicităţii liderilor PDL, care s-au declarat public în favoarea arestării colegului lor, dar şi-au pus oamenii să voteze împotrivă", se arată în comunicatul lui Uioreanu.

Acesta a subliniat că este curios faptul că deputaţii din coaliţia de guvernare nu au ascultat de liderii de grup, având în vedere atitudinea lor în cazul altor legi extrem de importante.

"Nu se poate să nu ne întrebăm unde începe şi unde se termină solidaritatea de partid şi dosare. După cum nu putem să trecem cu vederea faptul că între declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, de toleranţă zero faţă de corupţi, şi faptele deputaţilor PDL este o discrepanţă imensă. Probabil că, în opinia parlamentarilor PDL, corupţii cu carnet portocaliu beneficiază de prezumţia de clientelă politică şi de imunitate faţă de justiţie", a menţionat deputatul liberal.

Marţi, solicitarea DNA în cazul deputatului PDL Dan Păsat nu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR 1, că a luat act de lipsa de apetit a conducerii şi liderilor grupului parlamentar al PDL de a mobiliza parlamentarii la vot în cazul Păsat, precizând că acum ştie că nu mai poate avea mari speranţe legate de aceştia.

Preşedintele a mai spus că, după votul negativ dat în cazul deputatului Păsat, nu mai aşteaptă nimic de la coaliţia de guvernare.

Mai mulţi reprezentanţi ai PDL au apreciat, miercuri, că deputatul dan Păsat ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici