Ultimul român care a votat, un tânăr stabilit de 10 ani în SUA

Un român în vârstă de 29 de ani, Andrei Slivinschi, care trăieşte de zece ani în Statele Unite, a fost ultimul care a votat, în San Francisco, pe Coasta de Vest a SUA, el spunând că votează prima dată la alegerile prezidenţiale.

23 afișări
Imaginea articolului Ultimul român care a votat, un tânăr stabilit de 10 ani în SUA

Ultimul român care a votat, un tânăr stabilit de 10 ani în SUA (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Potrivit MAE, pe baza informaţiilor primite de la preşedinţii secţiilor de votare din străinătate, până la ora 07.00 - ora României, la secţiile de vot din străinătate au votat peste 94.000 de cetăţeni români. Aceasta este cea mai mare prezenţă la urne a românilor din diasporă la un scrutin, ceea ce confirmă aşteptările MAE care estimase o prezenţă mare la vot.

Votul românilor din străinătate pentru alegerea preşedintelui României şi la referendumul naţional s-a terminat luni, la ora 7.00, ora României, în secţiile de pe Coasta de Vest a SUA.

Ultimele secţii care s-au închis au fost: secţia 207 din Los Angeles, secţia 208 din Seattle, secţia 210 din San Francisco, secţia 213 din Las Vegas, secţia 211 din Sacramento, secţia 121 Orange County şi secţia 209 din Portland.

Votul a decurs în condiţii normale, fără incidente deosebite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici