Un deputat PNL vrea pedepse mai mari pentru consumul de etnobotanice

Deputatul PNL Florin Roman vrea să iniţieze un proiect de lege privind incriminarea consumului de etnobotanbice, acesta fiind de părere că e necesară o înăsprire a pedepselor după ce numărul consumatorilor a crescut foarte mult.

181 afișări
Imaginea articolului Un deputat PNL vrea pedepse mai mari pentru consumul de etnobotanice

Un deputat PNL vrea pedepse mai mari pentru consumul de etnobotanice

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, joi, la Alba Iulia, că va iniţia un proiect de lege pentru incriminarea consumului de etnobotanice, un fenomen periculos care se răspândeşte rapid în ultima vreme în rândul tinerilor şi care a cauzat şi un număr mare de decese.

El a explicat că legislaţia românească nu consideră infracţiune folosirea acestor substanţe, motiv pentru care trebuie stabilite pedepse mai mari decât o simplă amendă penală.

”Eu intuiesc că vom avea o foarte mare problemă în următorii ani. Avem 23 de decese în România, în ultimul an, din cauza consumului de etnobotanice şi 32 de decese care au legătură şi cu consumul de etnobotanice. La ora actuală legislaţia este severă, aşa cum şi trebuie, pentru drogurile clasice, în schimb legislaţia actuală este extrem de permisivă cu substanţele halucinogene. Lista acestor substanţe a crescut enorm, de la câteva zeci acum vorbim de sute şi, practic, multe dintre aceste substanţe sunt mult mai periculoase decât drogurile clasice. Dacă vă uitaţi şi faceţi o recenzie a deciziilor date de instanţele de judecată din Alba, fie că vorbim de Judecătorie, Tribunal sau Curtea de Apel, în ultimele două luni nu a fost nicio condamnare, toţi au fost fie achitaţi, fie au primit amendă penală, iar judecătorii au dreptate pentru că legislaţia românească nu consideră infracţiune folosirea acestor substanţe extrem de periculoase”, a declarat deputatul.

Roman atrage atenţia că există consum în rândul tinerilor şi în zona şcolilor, lucru care ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici