Un deputat USR acuză PSD e interesat doar de protocoalele Parchetului cu SRI, nu şi de cele cu DIPI

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu a declarat, vineri, că liderii PSD sunt interesaţi doar de protocoalele Parchetului cu SRI, nu şi de protocoalele cu DIPI, pentru că ”doar SRI îi monitorizează când încalcă legea”.

457 afișări
Imaginea articolului Un deputat USR acuză PSD e interesat doar de protocoalele Parchetului cu SRI, nu şi de cele cu DIPI

Un deputat USR acuză PSD e interesat doar de protocoalele Parchetului cu SRI, nu şi de cele cu DIPI

“Liderii PSD care au denunţat protocoalele semnate de Parchetul General sau de alte direcţii ale acestuia cu serviciile de informaţii au contestat doar înţelegerea cu Serviciul Român de Informaţii, deşi Parchetul a semnat astfel de protocoale cu mai multe servicii de informaţii. Singurul lucru care i-a deranjat însă a fost acela că pe baza protocolului cu SRI, serviciul de informaţii a colectat date despre faptele lor de corupţie”, a declarat deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, potrivit unui comunicat de presă.

El a mai afirmat, potrivit sursei citate, acesta este motivul pentru care PSD a atacat la CCR protocolul cu SRI, ”cu scopul evident de a elimina din dosarele lor de corupţie informaţiile incriminatorii colectate pe baza protocoalelor”.

”Însă, pentru că DIPI nu a fost implicat în mod real în lupta împotriva corupţiei, PSD nu este interesat de protocolul semnat de aceştia cu Parchetele. Serviciul de informaţii al Ministerului de Interne a semnat cu Parchetul general şi cu PNA protocoale secrete încă din 2005, protocoale cunoscute de întreaga conducere PSD, deoarece în aceşti 13 ani acestea au fost reînoite înclusiv cu semnătura domnilor Gabriel Oprea şi Tiberiu Niţu, adică un fost lider social-democrat şi un procuror-şef numit de acelaşi PSD”, a adăugat parlamentarul USR.

Liderul USR a mai afirmat că aspectul semnalat reprezintă ”o nouă ipocrizie a liderilor PSD”.

”Asta arată că ei nu sunt interesaţi de existenţa acestor protocoale ci doar de acele protocoale care au permis cooperarea dintre instituţii în dosare de corupţie şi care au ajutat la anchetele parchetelor împotriva lor. Dacă DIPI ar fi susţinut activitatea parchetelor în zona de anti-corupţie probabil că liderii PSD ar fi atacat la CCR şi aceste protocoale. Nu au făcut acest lucru pentru că DIPI nu s-a implicat aproape deloc în lupta împotriva corupţiei iar astăzi serviciul este <securizat> prin faptul că numirea directorului este făcută politic de către Ministrul de Interne”. Protocolul din 2015 dintre Parchetul General şi DIPI prevede obligaţia procurorilor de a comunica în maxim 30 de zile modul de valorificare a informaţiilor, termenul fiind la jumătate comparativ cu protocolul similar cu SRI”, încheie Viziteu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici