Ungureanu anunţă că i-a pregătit lui Ponta agenda de vizite externe pe următoarele două luni

Premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, miercuri, că pregătise pentru perioada imediată un calendar de vizite externe, pe care viitorul prim-ministru poate decide dacă le va onora sau nu, arătând însă că aceste acţiuni sunt extrem de importante pentru politica externă a ţării.

983 afișări
Imaginea articolului Ungureanu anunţă că i-a pregătit lui Ponta agenda de vizite externe pe următoarele două luni

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a amintit că a efectuat o vizită la Bruxelles, pentru discuţii cu oficialii UE, şi a anunţat că pregătise deja, pentru săptămâna viitoare, o nouă deplasare la Bruxelles, pentru întrevederi cu preşedintele Parlamentului European, şefii grupurilor politice şi secretarul general al NATO. Ungureanu a arătat că menţinerea acestei vizite de către viitorul premier "va face bine ţării".

"Vizita mea la Bruxelles a făcut parte din normalitatea acţiunilor externe şi sunt convins că un viitor prim-ministru are în vedere o vizită cât mai urgentă acolo", a spus Ungureanu.

Premierul demis a anunţat totodată că perfectase pentru următoarele două luni mai multe deplasări externe, în Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Estonia, Austria şi Finlanda, şi lansase deja o invitaţie către prim-miniştrii statelor net beneficiare de fonduri europene pentru o reuniune la Bucureşti, la 1 iunie, în care să fie stabilită o poziţie comună la Consiliul European de vară şi în perspectiva negocierilor pentru pachetul financiar 2014-2020.

Ungureanu a susţinut în acelaşi timp că situaţia Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe justiţie este bună în prezent, dar că cea mai mică greşeală şi cel mai mic atac asupra instituţiilor fundamentale din interiorul sistemului legislativ poate crea noi probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici