Ungureanu: Cred cǎ ar trebui sǎ facem o carte neagrǎ a opoziţiei

Liderul FC Mihai-Rǎzvan Ungureanu susţine că, la un an de guvernare USL, "problema nu este sǎ faci o carte neagrǎ a guvernǎrii", pe aceastǎ temǎ putând fi scrise "volume întregi" şi că, în schimb, ar trebui făcută "o carte neagrǎ a opoziţiei".

416 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Cred cǎ ar trebui sǎ facem o carte neagrǎ a opoziţiei

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat transmis de Forţa Civică, Ungureanu susţine că "7 mai nu este ziua unei aniversǎri, ci mai degrabǎ a unei comemorǎri". "Comemorǎm un an de guvernare Ponta, un an de când USL a catapultat România în haos politic, economic şi administrativ", adaugă el.

Preşedintele FC a menţionat "eşecul" guvernǎrii Ponta în a tranşa subiectul regionalizǎrii în baza unor proceduri transparente. "Din pǎcate, putem constata cǎ dezbaterile în chestiunea regionalizǎrii sunt eminamente politice. Nu a existat nicio dezbatere publicǎ, nu au fost solicitate niciun fel de studii de impact. Forţa Civică pregǎteşte, în perioada imediat urmǎtoare, organizarea a trei conferinţe în colaborare cu experţi în materia regionalizǎrii. Concluziile acestor conferinţe se vor regǎsi într-un volum de texte de expertizǎ, pe care îl vom pune cu bunǎvoinţǎ şi la dispoziţia domnului Dragnea, care pânǎ în prezent nu a considerat prioritar acest aspect", arată el.

Potrivit sursei citate, liderul FC a deplâns, de asemenea, "lipsa de energie şi de concentrare în tirul critic al opoziţiei la adresa actualei guvernǎri". "Problema nu este sǎ faci o carte neagrǎ a guvernǎrii. O carte nu ar fi de ajuns - pe aceastǎ temǎ putem scrie volume întregi. În schimb, dincolo de ceea ce nu a fǎcut sau a fǎcut prost USL, cred cǎ ar trebui sǎ facem o carte neagrǎ a opoziţiei. Eu promit cǎ o voi face. De ce Opoziţia nu reuşeşte sǎ fie unitǎ nici acum, dupǎ un an de zile? Cred cǎ a venit momentul unei asemenea analize, radiografia unui an de opoziţie – acesta ar putea fi titlul", susţine el.

"Electoratul vede în USL o structurǎ bine organizatǎ, în ciuda conflictelor la nivel local şi a disensiunilor. Şi mai mult decât atât, aude o voce unicǎ. Ce existǎ în contrapondere din partea opoziţiei? Doar un vacarm generalizat. Sunt însǎ foarte optimist - ştiu cǎ din vacarm va începe sǎ se desprindǎ acea voce care se aude clar şi limpede" a mai spus preşedintele Forţei Civice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici