Ungureanu, despre protestul de la Iaşi: Nu mă deranjează un dialog critic, pe bază de politeţe

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări referitoare la protestul care a avut loc în faţa Primăriei Iaşi, în timpul căruia mai multe persoane au huiduit la sosirea sa, că nu îl deranjează "un dialog critic care este construit pe bază de politeţe".

369 afișări
Imaginea articolului Ungureanu, despre protestul de la Iaşi: Nu mă deranjează un dialog critic, pe bază de politeţe

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu mă deranjează în niciun fel un dialog critic care este construit pe bază de politeţe. Îmi pare rău însă că n-am apucat să ştiu cu ce pot eu fi de folos unor oameni care sunt nemulţumiţi, dar sigur va fi ocazia pentru asta", a spus Ungureanu, întrebat dacă are un răspuns pentru oamenii care l-au huiduit.

Mihai Răzvan Ungureanu a făcut aceste declaraţii la Primăria Iaşi, la plecarea de la recepţia oferită cu ocazia prezenţei în oraş a membrilor Guvernului.

La recepţia organizată de Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi, la care jurnaliştii nu au avut acces, au participat peste 300 de persoane - parlamentari de Iaşi, şefi de instituţii, oameni de cultură şi reprezentanţi ai societăţii civile.

După recepţie, premierul a mers în biroul primarului PSD Gheorghe Nichita, unde cei doi au discutat timp de aproape o oră.

Un grup format din aproximativ 20 de persoane a protestat, vineri seară, în faţa Primăriei Iaşi, unde avea loc această recepţie, protestatarii spunând că în timp ce oamenii au o viaţă grea politicienii "se ţin de chermeze".

Pe pancartele purtate de protestatari se puteau citi mesaje precum: "O mână de escroci umilesc ieşenii", "Cea mai proastă administraţie e cea din Iaşi", "Deşteaptă-te ieşene" şi "DNA infectat de virusul corupţiei".

"Am venit aici ca să ne spună premierul dacă îi place Iaşiul. La primărie se fură ca în codru. E frumos să bei şi să mănânci într-o sală, iar noi să stăm ca fraierii şi să asistăm la tot ce fac ei?", a declarat unul dintre protestatari, Sorin Bălănescu, preşedinte al unei organizaţii nonguvernamentale din Iaşi.

Alţi doi protestatari au strigat că Mihai Răzvan Ungureanu este sluga lui Băsescu, spunând că nu li se pare normal ca oficialităţile să facă petreceri în timp ce "România e săracă".

"Pe banii cui fac ei chermeze? De ce e atâta Poliţie aici? Ruşine să le fie!", a strigat un alt protestatar.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care a ajuns vineri seară la Primăria Iaşi, nu s-a întâlnit cu manifestanţii, maşina acestuia trecând prin dreptul lor fără să oprească. În acel moment, oamenii au început să fluiere.

Protestul a avut loc la o distanţă de aproximativ 20 de metri de clădirea Primăriei, iar maşinile oficialilor au fost parcate chiar lângă clădirea în care are loc recepţia.

Sâmbătă, la Iaşi, este programată o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova, care se va desfăşura la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici