Ungureanu le-a spus miniştrilor că nu trebuie să le fie ruşine pentru căderea Guvernului

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu le-a transmis miniştrilor, în discuţia avută la Palatul Victoria, că nu trebuie să le fie ruşine pentru căderea Guvernului, deoarece Cabinetul iese din scena politică ţinând "capul sus", şi le-a mulţumit pentru activitatea în perioada scurtă a mandatului său.

348 afișări
Imaginea articolului Ungureanu le-a spus miniştrilor că nu trebuie să le fie ruşine pentru căderea Guvernului

Ungureanu le-a spus miniştrilor că nu trebuie să le fie ruşine pentru căderea Guvernului (Imagine: raul Stef/Mediafax Foto)

Premierul le-a mai spus miniştrilor că au ridicat "standardul guvernării" la un nivel înalt şi că intenţionează să colaboreze cu ei şi pe viitor, au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la discuţie.

Premierul a cerut totodată miniştrilor să pregătească proiectele restante de hotărâri de guvern pe care Executivul demis le mai poate aproba până la instalarea unui nou Cabinet, anunţându-i că intenţionează să programeze miercuri o ultimă şedinţă de guvern.

Premierul a revenit la Palatul Victoria, după discuţia avută la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu, şi a reluat şedinţa cu miniştrii, care l-au aşteptat în acest interval la sediul Guvernului.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că premierul a cerut miniştrilor să îl aştepte până când revine de la Cotroceni, pentru a le comunica acţiunile prevăzute pentru perioada următoare.

Şedinţa de la Palatul Victoria, organizată imediat după votul din Parlament pentru moţiunea de cenzură, cu miniştrii a durat doar 15 minute, după care premierul a plecat spre Cotroceni.

"În scurta discuţie avută cu membrii Cabinetului, premierul nu a lăsat să se vadă că ar fi afectat de votul din Parlament, dar unii miniştri, mai ales din rândul UDMR, sunt serios afectaţi", au relatat sursele citate.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi "pentru", Guvernul Ungureanu fiind demis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici