Ungureanu, unui ieşean care îi spune să aibă încredere în societatea civilă: E singura ce mă sprijină

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a fost aşteptat, sâmbătă, la Iaşi, de un grup de protestatari care i s-au plâns de corupţia din justiţie, iar unuia dintre ei, care l-a îndemnat să aibă încredere în societatea civilă, premierul i-a răspuns: "Ei sunt singurii care mă sprijină".

370 afișări
Imaginea articolului Ungureanu, unui ieşean care îi spune să aibă încredere în societatea civilă: E singura ce mă sprijină

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Premierul Mihai Răvan Ungureanu a participat, sâmbătă, la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de Istorie, care s-a desfăşurat la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

La ieşirea din sediul Universităţii, premierul a fost aşteptat de patru persoane care l-au întrebat ce se întâmplă cu Legea răspunderii materiale a magistraţilor şi dacă ştie despre faptele de corupţie ale primarului Iaşiului, Gheoghe Nichita (PSD), premierul le-a răspuns că aceste probleme nu trebuie discutate în stradă.

El le-a cerut celor patru, care aveau pancarte cu mesaje împotriva lui Nichita, să depună memorii la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

"Depuneţi acestre memorii şi vă promit că voi fi atent la amândouă. Faceţi un memoriu în scris la Bucureşti", a spus premierul.

El a fost apoi întrebat de unul dintre protestatari cine luptă împotriva corupţiei, răspunzând: "Dacă îmi daţi o mână de ajutor, fiţi convins că reuşim. Mâna asta de ajutor trebuie să fie întotdeauna şi o să vedeţi că se poate cu un pic de răbdare şi cu foarte multă muncă".

Un alt protestatar i-a spus premierului să aibă încredere în societatea civilă pentru că reprezentanţii acesteia spun adevărul, Ungureanu răspunzând: "Ei sunt singuruii care mă sprijină".

Ungureanu se află la Iaşi, oraşul său natal, pentru a doua oară de când a devenit premier, prima sa vizită în teritoriu fiind, de altfel, în acest oraş, unde în 3 martie a avut loc şedinţa Guvernelor român şi moldovean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici