Ungureanu: Vizita premierului Ponta la Berlin nu a contat deloc în media germană

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, joi, că vizita premierului Victor Ponta la Berlin "nu a contat deloc în media germană", pentru că altfel "toată Germania ar fi rămas stupefiată că Ponta cu plagiatul său a făcut o vizită în ţara în care cine plagiază îşi dă demisia".

426 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Vizita premierului Ponta la Berlin nu a contat deloc în media germană

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, preşedinţe al Forţei Civice, a declarat, într-o conferinţă de presă la Arad, că Victor Ponta a făcut o vizită la Berlin "care nu a contat deloc în media germană".

"Probabil, dacă (vizita – n.r.) ar fi fost atât de interesantă pe cât a încercat premierul şi echipa sa de zgomote să arate, toată Germania ar fi rămas stupefiată că Ponta cu plagiatul său a făcut o vizită în ţara în care cine plagiază îşi dă demisia", a afirmat Ungureanu.

El a spus că i se pare "şi mai interesant faptul că unul dintre miniştrii cabinetului, ministrul Culturii, care este şi profesor universitar, culmea, a încercat cu ultimele sale puteri să îi atragă atenţia doamnei Merkel că data viitoare când se vede cu domnul Ponta să fie mai bine pregătită, că nu reuşeşte să treacă examenul întâlnirii cu premierul".

"E foarte adevărat, nici doamna Merkel nu e pregătită, ca o naţiune întreagă, naţiunea noastră, care nu e pregătită să se întâlnească cu premierul Ponta (...) Nu suntem pregătiţi pentru domnul Ponta, poate ne lasă şi-şi caută o naţiune care să-l poată înţelege", a mai spus Ungureanu.

La începutul acestei săptămâni, premierul Victor Ponta a făcut o vizită la Berlin, unde s-a întâlnit cu cancelarul german Angela Merkel.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că "este extrem de importantă" vizita făcută de premierul Victor Ponta la Berlin la invitaţia cancelarului Angela Merkel, având în vedere semnalul pozitiv pentru firmele germane interesate de ţara noastră.

"Vă spun un lucru, şi nu este în interiorul pactului de coabitare. Faptul că prim-ministrul Guvernului României a făcut o vizită la invitaţia doamnei Merkel este extrem de important. Că a durat patru minute, că a durat 15, că a durat 30, este foarte important pentru că nu era suficientă relaţia mea cu liderii europeni. Firmele se referă la Guvern, nu la preşedinte. Firmele germane sunt extrem de importante pentru România. A fost un semnal şi pentru nemţi, probabil s-au dat semnale în două sensuri. Am văzut cu toţii: «Vedeţi cu statul de drept, vedeţi cu corupţia», a spus-o public, dar pentru firmele germane, faptul că şeful Guvernului român e invitat la Berlin, e un semn pozitiv", a afirmat Băsescu la B1 TV.

De asemenea, el a arătat că este "foarte important pentru România" să existe un dialog între guvernele celor două ţări.

"Faptul că i s-a spus în faţă, probabil, premierului: «Vezi cu arieratele, cu datoriile faţă de firmele germane» poate fi o realitate, dar este foarte important pentru România ca la nivelul Guvernului să existe dialog cu Guvernul german", a spus preşedintele.

Întrebat dacă a acordat şi el o mână de ajutor premierului Ponta pentru efectuarea acestei vizite, Băsescu a răspuns negativ, adăugând că pentru acest lucru există Ministerul de Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici