Uniunea Minorităţilor Naţionale din Europa: Regiunile trebuie implicate în luarea deciziilor în UE

Preşedintele Uniunii Federale a Minorităţilor Naţionale din Europa (FUEN), Hans Heinrich Hansen, afirmă că regiunile trebuie implicate în sistemul de luare a deciziilor în UE, aspect ce ar trebui reglementat la revizuirea tratatelor europene, în aşa fel încât minorităţile "să fie luate în serios".

171 afișări
Imaginea articolului Uniunea Minorităţilor Naţionale din Europa: Regiunile trebuie implicate în luarea deciziilor în UE

Uniunea Minorităţilor Naţionale din Europa: Regiunile trebuie implicate în luarea deciziilor în UE

Preşedintele FUEN, Hans Heinrich Hansen, a declarat miercuri, în deschiderea seminarului anual organizat de Fundaţia "Bernady Gyorgy" din Târgu Mureş, că regiunile trebuie implicate în sistemul de luare a deciziilor în cadrul UE, iar acest aspect ar trebui prevăzut în momentul revizuirii tratatelor europene.

"Reglementările europene trebuie să oglindească drepturile minorităţilor. Aici intervine organizaţia noastră, în cooperare cu Consiliul Europei, care se implică pentru drepturile fundamentale ale omului. Putem încerca să facem în aşa fel încât diversitatea minorităţilor să aibă o importanţă mai mare şi să fie luate în serios. Minorităţile doresc acordarea unei importanţe mai mari regiunilor, trebuie să acceptăm aceste impulsuri care vin din regiuni. Trebuie implicate regiunile şi în sistemul de luare a deciziilor în cadrul UE, ca o soluţie", a spus Hans Heinrich Hansen.

Potrivit acestuia, majoritatea cetăţenilor din statele membre UE se simt legaţi de regiunile lor şi identitatea lor se leagă de regiunea din care provin, iar "prin acordarea importanţei necesare regiunilor, se pot împăca identităţile naţionale şi etnice".

Hans Heinrich Hansen a afirmat că, în cadrul UE, atât Comitetul Regiunilor, cât şi Congresul Regiunilor şi Localităţilor "trebuie să aibă o importanţă mai mare, în cadrul protecţiei minorităţilor naţionale”.

"Noi solicităm ca într-o revizuire viitoare a tratatelor europene să fie împuternicite regiunile, dar şi minorităţile naţionale să fie luate în considerare", a spus Hans Heinrich Hansen, adăugând că s-a observat, la alegerile europene, că reprezentanţii minorităţilor "au o abordare mai pozitivă în ce priveşte UE, decât membrii majorităţilor".

La seminarul organizat de Fundaţia "Bernady Gyorgy", care a început miercuri, sunt prezenţi reprezentanţii a zece minorităţi din cele 19 recunoscute în România, precum şi liderii FUEN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici