UNPR anunţă că nu va vota moţiunea de cenzură a opoziţiei

Purtătorul de cuvânt al grupurilor parlamentare ale UNPR, Valeriu Steriu, a anunţat, marţi, că parlamentarii Uniunii nu vor vota moţiunea de cenzură a opoziţiei, considerând că este un act demagogic şi politicianist.

21 afișări
Imaginea articolului UNPR anunţă că nu va vota moţiunea de cenzură a opoziţiei

UNPR anunţă că nu va vota moţiunea de cenzură a opoziţiei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Steriu a afirmat, după şedinţa BPN al UNPR de marţi, că senatorii şi deputaţii Uniunii consideră că moţiunea de cenzură a opoziţiei este "un demers politicianist", gândit să slujească doar interesele unor lideri de partide.

"Această moţiune nu-şi propune să rezolve problemele economice şi sociale, nu oferă o alternativă şi nici măcar nu conturează o perspectivă pentru viitorul imediat", a spus el.

În opinia UNPR, moţiunea este doar rezultatul unei "competiţii de imagine" în interiorul opoziţiei, în care liderii PSD şi PNL 'sunt dispuşi să sacrifice stabilitatea economică şi şansele României de a ieşi cât mai repede din criză".

Steriu a afirmat că moţiunea de cenzură "este un act demagogic, şi nu o acţiune politică responsabilă", miza opoziţiei nefiind înlocuirea Guvernului, pentru că "nici PSD şi nici PNL nu au nici intenţia şi nici capacitatea să îşi asume guvernarea într-o perioadă extrem de dificilă pentru România".

El a acuzat partidele din opoziţie că au intrat într-un joc politicianist pentru a obţine capital politic şi electoral pe spatele românilor aflaţi în dificultate.

"UNPR condamnă intenţia PSD de a deturna şi politiza protestele sociale din această perioadă şi consideră că sindicatele nu ar trebui să se lase manipulate în funcţie de interesele politice ale PSD sau ale liderilor acestuia", a mai spus Steriu.

El a precizat că parlamentarii UNPR vor fi prezenţi în sală, la dezbaterea moţiunii, dar nu vor participa la procesul de vot.

"Nu vom legitima, nici măcar cu un vot împotrivă, o moţiune fără fond, fără sens şi fără finalitate. Pentru noi, această moţiune este doar un balon de săpun şi o vom trata ca atare. UNPR susţine în continuare Guvernul şi va demonstra acest lucru la fel de coerent şi consecvent ca şi până acum", a mai declarat Steriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici