UNPR anunţă că nu votează moţiunea de cenzură

Grupurile parlamentare progresiste nu vor vota moţiunea de cenzură deoarece este un demers imoral care nu scoate România din criză, ci riscă să intre în instabilitate, a declarat joi, în Parlament, la dezbaterea moţiunii de cenzură, senatorul UNPR Vasile Nedelcu.

321 afișări
Imaginea articolului UNPR anunţă că nu votează moţiunea de cenzură

UNPR anunţă că nu votează moţiunea de cenzură (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Nedelcu a arătat că opoziţia a depus zece moţiuni de cenzură în actuala legislatură, ceea ce este un "plictisitor exerciţiu politicianist".

El le-a spus parlamentarilor din opoziţie că nu vin cu soluţii dacă Guvernul ar pica la moţiune.

Vasile Nedelcu a susţinut că opoziţia joacă rolul lui "Gică Contra" şi nu a susţinut nicio măsură a Executivului şi le-a spus parlamentarilor USL: "Ruşine!".

"La mulţi ani, români!", a încheiat senatorul UNPR.

Şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru dezbaterea moţiunii de cenzură "După 22 de ani, democraţia este în pericol" a început. Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei, Roberta Anastase.

La şedinţă asistă premierul Emil Boc şi membri ai Cabinetului, iar 262 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa.

În sala de plen, parlamentari ai opoziţiei poartă banderole tricolore. De asemenea, aceştia au steguleţe tricolore cu gaură în mijloc şi afişe pe care scrie "Libertate".

Moţiunea de cenzură intitulată "După 22 de ani, democraţia este în pericol" a fost depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor, pentru aprobare fiind necesare 234 de voturi, grupurile PSD şi PNL totalizând însă doar 215 parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici