USR cere demisia lui Bode: E absolut de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite

USR cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, pentru modul în care forţele de ordine au fost surprinse marţi de protestul organizat de AUR la Parlament.

618 afișări
Imaginea articolului USR cere demisia lui Bode: E absolut de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite

USR cere demisia lui Bode: E absolut de neacceptat ca forţele de ordine să fie nepregătite

„Protestatarii au reuşit să sară gardurile şi să vandalizeze maşini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi (marţi - n.r.) blocaţi în Parlament din cauza protestului, iar miniştrii guvernului PSD - PNL nu a mai venit la audieri, ci au anunţat că se conectează online la audierile din comisii. În condiţiile în care protestul nu a fost unul spontan, ci anunţat de mai bine de o săptămână, este de neconceput ca forţele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depăşite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri şi maşini”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Potrivit semnatarilor, protestul de marţi a arătat că „există clar o problemă legată de capacitatea acestui guvern şi a Ministerului de Interne de a face faţă unei situaţii previzibile si anunţate, iar Lucian Bode trebuie să dea demisia”.

„Nu este prima dată când forţele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu îşi fac treaba, după ce săptămâna trecută poliţiştii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Şoşoacă în loc să apere drepturilor unor jurnalişti care realizau un reportaj”, se menţioneqază în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici