USR critică decizia lui Klaus Iohannis de a-i numi pe noii miniştri de Interne şi Externe

Deputatul USR Stelian Ion şi europarlamentarul Clotilde Armand critică, pe Facebook, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Ramona Mănescu ca ministru al Afacerilor Externe şi pe Nicolae Moga ca ministru al Afacerilor Interne, punând sub semnul întrebării motivaţia şefului statului.

947 afișări
Imaginea articolului USR critică decizia lui Klaus Iohannis de a-i numi pe noii miniştri de Interne şi Externe

USR critică decizia lui Klaus Iohannis de a-i numi pe noii miniştri de Interne şi Externe

Deputatul USR Stelian Ion se întreabă "cu cine joacă de fapt domnul preşedinte", făcând referire la numirile semnate de preşedintele Klaus Iohannis pentru Nicolae Moga ca ministru al Afacerilor Interne şi Ramona Mănescu ca ministru al Afacerilor Externe.

"Numirea lui Nicolae Moga la Interne şi a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis şi nu poţi să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul preşedinte. O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanţei timp de aproape două decenii şi este, fără îndoială, unul dintre vinovaţii pentru decăderea acestui important oraş al României. E o comicărie de teatru absurd ca în timp ce justiţia demantelează o mafie şi îi bagă pe jupâni la puşcărie, locotenentul lor să devină şef peste poliţie. La rândul său, Ramona Mănescu este un personaj incapabil să-şi justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacţii dubioase (vezi investigaţiile Rise Project https://bit.ly/2XMhwK4). Şi la fel de grav este că nimic nu o recomandă pentru poziţia de şefă a diplomaţiei. Asta merită România, domnule preşedinte Klaus Iohannis?", a scris, miercuri, pe Facebook, Stelian Ion.

De asemenea, eurodeputatul USR Clotilde Armand scrie că "ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre şi la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală".

"Sper să ne explice preşedintele Klaus Iohannis de ce a acceptat propunerile PSD-ALDE. Ştiţi de ce? Pentru că ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre şi la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală. Balisticul Mihai Fifor, licenţiat în filosofie, a fost numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice. Cetăţenii merită o explicaţie, dle preşedinte", a scris, miercuri, pe Facebook, Clotilde Armand.

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne şi Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne, a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe şi a lui Mihai Fifor în funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice. Şeful statului a luat act şi de demisia fostului ministru de la Afaceri Interne, Carmen Dan, dar şi cel prin care Teodor Meleşcanu este revocat din funcţia de şef al MAE.

Taguri:
usr,
iohannis,
miniştri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici