V. Turcan: Discuţia dintre preşedinte şi ministrul de Interne viza achiziţia unor elicoptere SMURD

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan, a declarat, marţi, că discuţia pe care şeful statului a purtat-o cu ministrul de Interne la plecarea de la sediul MAI se referea la posibilitatea achiziţionării unor elicoptere pentru SMURD, decizie care trebuie luată împreună cu premierul.

15 afișări
Imaginea articolului V. Turcan: Discuţia dintre preşedinte şi ministrul de Interne viza achiziţia unor elicoptere SMURD

V. Turcan: Discuţia dintre preşedinte şi ministrul de Interne viza achiziţia unor elicoptere SMURD (Imagine: Silviu Matei/Publimedia)

Valeriu Turcan a precizat, într-o intervenţie la Realitatea TV, că discuţia şefului statului cu ministrul de Interne, la plecarea de la sediul MAI, era legată de posibilitatea achiziţionării unor elicoptere pentru SMURD.

"Referirea era la o decizie de luat împreună cu premierul", a spus Turcan, menţionând că este vorba despre posibilitatea achiziţionării unor elicoptere pentru SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a menţionat că în imaginile surprinse de Realitatea TV apare şi Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Marian Tutilescu, şef al Departamentului Schengen.

Turcan a explicat că achziţia elicopterelor ar putea fi făcută din fonduri neutilizate din facilitatea Schengen, bani returnaţi, în prezent, la buget. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a explicat că utilizarea acestor bani în scopul achiziţionării de elicoptere este o decizie care trebuie luată împreună cu premierul.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus ministrului de Interne, Traian Igaş, marţi, la plecarea de la MAI, "stai să vedem cu premierul şi după aia...", discuţia, care a avut loc în faţa instituţiei, fiind înregistrată de Realitatea TV.

După participarea la şedinţa de bilanţ a activităţii MAI pe anul 2010, preşedintele Traian Băsescu a ieşit din sală însoţit de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, în timp ce premierul Emil Boc a rămas la prezidiu.

Şeful statului a refuzat să răspundă vreunei întrebări a ziariştilor care îl aşteptau la ieşirea din sală şi şi-a continuat drumul spre ieşirea din clădire, însoţit de Igaş.

În momentul în care s-au despărţit, în faţa instituţiei, Traian Băsescu i-a spus ministrului Igaş: "Stai să vedem cu premierul şi după aia...".

Replica preşedintelui a fost surprinsă de Realitatea TV într-o înregistrare ambientală a momentului plecării şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici