Valeriu Zgonea: Am primit avizul Curţii Constituţionale, sunt îndeplinite condiţiile pentru continuarea procedurii de suspendare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că a primit avizul Curţii Constituţionale privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, fiind îndeplinite astfel toate condiţiile pentru continuarea procedurilor parlamentare.

1439 afișări
Imaginea articolului Valeriu Zgonea: Am primit avizul Curţii Constituţionale, sunt îndeplinite condiţiile pentru continuarea procedurii de suspendare

Valeriu Zgonea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Zgonea a anunţat că a transmis la rândul său avizul CC tuturor parlamentarilor, precizând însă că nu a citit pe fond documentul.

"A trimis avizul consultativ al Curţii Constituţionale, avizul consultativ, eu în acest moment am cerut să fie distribuit liderilor grupurilor parlamentare, să fie pus la căsuţe pentru toţi parlamentarii şi membrii Biroului Permanent", a spus Zgonea.

"Curtea a respectat termenul nostru (de 24 de ore - n.r.), deşi este un termen foarte strâns, a fost corectă şi avizul consultativ a fost transmis (...) Aşa cum am şi spus în Biroul Permanent reunit, Curtea este o instituţie fundamentală a statului român, nimeni nu va exercita presiuni asupra ei şi ea prin termenul stabilit de Parlament prin plenul său va transmite acest raport", a menţionat preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a ţinut să mulţumească Curţii Contituţionale pentru promptitudinea cu care s-a pronunţat, apreciind că "este un exemplu că în România justiţia este independentă".

Zgonea a fost întrebat dacă este mai degrabă un aviz negativ decât unul pozitiv. "Curtea are aviz consultativ, Curtea nu se pronunţă clar (...). Nu am citit pe fond argumentele pentru cele 7, 8, 10 să zicem capete de acuzare pe care grupurile parlamentare PSD şi PNL le-au transmis, voi citi cu multă atenţie acest aviz, dar este un aviz consultativ", a mai susţinut preşedintele Camerei.

El a subliniat că în acest moment sunt îndeplinite toate condiţiile pentru continuarea procedurilor privind suspendarea preşedintelui. "Suntem astăzi în îndeplinirea tuturor condiţiilor stabilite de Constituţie şi de Regulamente ca, la ora 17.00, aşa cum am şi semnat împreună cu domnul Antonescu, plenul reunit să înceapă, iar preşedintelui Traian Băsescu i-a fost deja trimisă scrisoarea să fie invitat pentru ora 17.00", a mai susţinut Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici