Vanghelie afirmă că, deşi unii zic că ar fi ţigan sau evreu, se consideră român şi "om sentimental"

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost întrebat, la o reuniune a Partidei Romilor, dacă este ţigan, el răspunzând că, deşi unii spun că este ţigan sau evreu, el se consideră în primul rând român şi "un om sentimental".

1692 afișări
Imaginea articolului Vanghelie afirmă că, deşi unii zic că ar fi ţigan sau evreu, se consideră român şi "om sentimental"

Vanghelie afirmă că, deşi unii zic că ar fi ţigan sau evreu, se consideră român şi "om sentimental" (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Este sau nu ţigan?", a întrebat o persoană din sală la reuniunea organizaţiei de Bucureşti a Partidei Romilor Pro-Europa, la care era prezent şi Marian Vanghelie, invitat de Nicolae Păun.

"Nu", a răspuns liderul Partidei Romilor Nicolae Păun, care a apreciat că persoana care a întrebat face precum ţiganul venit la Opera "Nunta lui Figaro", care aştepta să fie pusă masa de nuntă.

Marian Vanghelie a arătat că pot să spună unii despre el că este ţigan sau evreu, dar el este "în primul rând român".

"Pot să zică unii că sunt şi ţigan, pot să zică că sunt şi jidan, pentru că orice vor ei pot să fiu. În primul rând sunt român, sunt un om sentimental şi, dacă vreţi sunt un om cu sentimentul şi cu inima, pentru că am copilărit în Ferentari şi nu uit de unde am plecat, nu uit că am fost pe bulevard, nu uit că am parcurs etapele ca şi un om amărât", a spus Vanghelie.

El a precizat că este preocupat de categoria "de etnie romă" şi că administraţia locală nu are viziune faţă de această etnie. Vanghelie a precizat că vrea să acceseze un credit pentru repararea blocurilor din Ferentari şi a subliniat că n-a fost plecat la Bruxelles pentru a bea şpriţ, ci pentru a face exact ce trebuia să facă.

"N-am plecat , n-am băut nici şpriţ, nici nu m-am plimbat la Bruxelles, m-am dus exact pentru ceea ce trebuia să mă duc", a adăugat Marian Vanghelie.

El le-a spus romilor că "preferă să piardă 2 milioane de voturi de la români şi să ajute 100.000 de romi" şi copiii romi.

"Acum am început un proiect de after -school, şcoală după şcoală, cu masă caldă cu tot şi 20% din locuri vor fi pentru copiii romi, ca să nu mai fie probleme că nu sunt locuri", a menţionat Vanghelie.

El i-a sfătuit pe romi să nu se mai lase păcăliţi cu "mămăligă, găleată sau telefoane". "Mesajul important este: «Uniţi-vă, uniţi-vă, uniţi-vă!», ca să puteţi să reprezentaţi ceva şi nu să vi se servească decât găleţi, marmeladă şi mandarine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici