Vanghelie, despre audierea lui Coldea la Secţia de anchetare a magistraţilor: Ştiu că va face denunţuri. Pleacă inculpat

Fostul primar Marian Vanghelie a declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul prim adjunct al SRI Florian Coldea va face mai multe denunţuri atunci când va fi audiat de Secţia de anchetare a magistraţilor, iar cei denunţaţi vor fi fostul şef SRI, George Maior, şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

1582 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, despre audierea lui Coldea la Secţia de anchetare a magistraţilor: Ştiu că va face denunţuri. Pleacă inculpat

Vanghelie, despre audierea lui Coldea la Secţia de anchetare a magistraţilor: Ştiu că va face denunţuri. Pleacă inculpat

„Dânsul (Florian Coldea, n.r) merge acolo în primul rând că este parte din dosar. Din declaraţiile celor de la DNA, domnul Iacob, adjunctul doamnei Kovesi şi domnul Popovici, şeful Secţiei penale, au reieşit câteva lucruri. Pe deoparte a reieşit că dânsul a condus din biroul doamnei Kovesi de la DNA, a condus toată operaţiunea Jakarta, deci implicarea dânsului în mod direct acolo, pe de altă parte dânsul, domnul Popovici, şeful Secţiei penale de acolo de la DNA ar fi scris cam cum comanda dânsul dosarele să fie executaţi oamenii de DNA, cum trebuiau să fie executaţi. Mă refer la domnul Coldea, el este implicat în dosar”, a declarat Marian Vanghelie, pentru MEDIAFAX.

Potrivit fostului edil, Florian Coldea ar urma să facă denunţuri la audierea de la Secţia de anchetare a magistraţilor, în dosarul Laurei Codruţa Kovesi.

„Eu ştiu exact că dânsul ar fi dispus să negocieze, să facă denunţuri, cred că să denunţe pe domnul Maior, pe domnul Băsescu. Pentru că nu are pe cine să denunţe decât pe domnul Maior şi pe domnul Băsescu sau poate pe Kovesi, dar Kovesi nefiind şefa lui, peste el în funcţie fiind doar domnul Maior şi domnul Băsescu. (...) Ar putea să zică, de exemplu, că nu el a condus şi că a fost trimis să conducă şi că alţii au luat hotărârea şi mă refer fie la preşedintele României fie la şeful lui direct, şeful SRI, domnul Maior”. a mai spus Vanghelie.

Acesta a mai menţionat că Florian Coldea ar putea face denunţuri deoarece îi este teamă că ar putea deveni inculpat în dosar.

„Cred că el la un moment dat, după finalizarea audierilor, peste două săptămâni, peste două luni, cred că va pleca ca inculpat. (...) Deci eu cred că şi domnul Maior ar trebui să ajungă acolo pe măsurile pe care le-a întreprins, eu sunt sigur că vor mai fi procurori care vor spune de telefoanele pe care le-a dat domnul Maior şi de modul în care se implica şi domnul Maior, cum de altfel s-a implicat în dosarul lui Victor Ponta, şi la ANI şi peste tot”, mai explică sursa citată.

Precizările vin în contextul în care fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, urmează să fie audiat pe 16 mai de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. De altfel, ziua fostei şefe DNA este în 15 mai.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de mai multe fapte.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, însă măsura a fost contestată în instanţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus revocarea măsurii controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici