Vanghelie îi acuză pe Băsescu, Videanu şi Tăriceanu în legătură cu proiectul "Băneasa Investment"

Liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie i-a acuzat pe Traian Băsescu, Adriean Videanu şi Călin Popescu-Tăriceanu că i-au facilitat omului de afaceri Puiu Popoviciu preluarea a 230 de hectare de teren de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

1 afișare
Imaginea articolului Vanghelie îi acuză pe Băsescu, Videanu şi Tăriceanu în legătură cu proiectul "Băneasa Investment"

Vanghelie îi acuză pe Băsescu, Videanu şi Tăriceanu în legătură cu proiectul "Băneasa Investment"

Vanghelie a precizat, duminică, într-o conferinţă de presă, că se referă la un proiect din nordul Capitalei, respectiv "Băneasa Investment", evaluat de liderul PSD Bucureşti la suma de 10 miliarde de Euro, şi care a fost evaluat, în 2005, la suma de 82.000 de Euro, prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu a luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Vanghelie a arătat că, ulterior, Popoviciu a făcut un parteneriat public-privat cu Primăria Capitalei, prin care primăria investea în acest proiect imobiliar. Liderul PSD Bucureşti i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe Adriean Videanu de faptul că, în calitate de primari generali, au încercat să "păcălească" Consiliul General pentru a aproba finanţarea investiţiei respective.

Totodată, Vanghelie a arătat că atât Băsescu, cât şi Videanu sunt pasibili de acuzaţia de deturnare de fonduri UE, pentru finanţarea acestei investiţii.

Liderul PSD Bucureşti a arătat că fostul primar general al Capitalei, Traian Băsescu a emis prima Hotărâre de Consiliu General prin care terenul de 230 de hectare era inclus în acest proiect.

Potrivit lui Vanghelie, în această "megaescrocherie" este implicat şi actualul primar general, Adriean Videanu, deoarece acceptă să plătească din bani publici o investiţie care se ridică la sute de milioane de Euro, în condiţiile în care proiectul respectiv reprezintă un parteneriat public-privat.

Liderul PSD Bucureşti a explicat că şi premierul Călin Popescu-Tăriceanu este implicat în această "megaescrocherie", pentru că a facilitat emiterea unor Hotărâri de Guvern care l-au sprijinit pe omul de afaceri Puiu Popoviciu în derularea acestui proiect imobiliar.

Vanghelie a arătat că premierul Tăriceanu şi-a construit sediul firmei sale chiar pe terenul luat de Puiu Popoviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici