Vanghelie: Să punem amprenta că PSD a câştigat alegerile prezidenţiale

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat vineri, la reuniunea Ligii aleşilor locali ai PSD, că vrea să taie panglici "în continuu" alături de premierul Victor Ponta, dar şi că social-democraţii trebuie să câştige alegerile prezidenţiale anul viitor şi să-şi "pună amprenta" asupra victoriei.

230 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Să punem amprenta că PSD a câştigat alegerile prezidenţiale

Vanghelie: Să punem amprenta că PSD a câştigat alegerile prezidenţiale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Îmi doresc un singur lucru. Nu-mi doresc să mai fac campanie la alegerile europarlamentare, ci îmi doresc ca alături de primul ministru al României să tai panglica la fiecare proiect din Harghita, Covasna, până la Bucureşti, în fiecare comună, în fiecare oraş. Vreau să tăiem panglici, panglici, panglici în continuu, să se vadă că într-adevăr suntem o echipă care ne gândim la oameni. Nu mai ţin lucrurile dacă nu putem să gândim şi la micro şi la mare. Trebuie să gândim proiecte mici, trebuie să gândim proiecte mari", a susţinut Vanghelie.

El a precizat că Victor Ponta are obligaţia de a face proiectele la care s-a referit, pentru că nu mai este foarte mult timp, menţionând că alegerile europarlamentare sunt pentru prima dată foarte importante prin raportare la cele prezidenţiale.

"Pe mine, unul, mă interesează alegerile prezidenţiale, pentru că mesajul trebuie să fie foarte clar. Trebuie să câştigăm alegerile prezidenţiale şi Băsescu trebuie să plece acasă, dar trebuie să punem amprenta că PSD a câştigat alegerile prezidenţiale. Nu ştiu cum, nu ştiu care e formula, nu ştiu care e cea mai bună soluţie, dar amprenta trebuie să fie aşa, trebuie să sune aşa, şi dumneavoastră să înţelegeţi ceea ce vreţi. Dar trebuie să câştigăm alegerile prezidenţiale", a mai afirmat Vanghelie.

Vicepreşedintele PSD a menţionat că Victor Ponta "are obligaţia" de a duce PSD la guvernare pentru încă un mandat, fie el în calitate de prim-ministru, fie un alt coleg din PSD în această calitate.

Primarii PSD ne vor face să câştigăm şi alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale în 2014 pentru PSD, a declarat, vineri, preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, la reuniunea Ligii aleşilor locali social-democraţi, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

"Vă aduc aminte, ca preşedinte executiv, că anul viitor vom avea două alegeri importante în România: alegeri europarlamentare şi alegeri prezidenţiale. Sunt absolut convins că, aşa cum aţi făcut mereu, primarii PSD ne vor face să câştigăm şi alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale, pentru PSD. Vă mulţumesc mult", a spus Dragnea, în finalul discursului său.

El le-a urat succes aleşilor locali ai PSD pentru anul 2014 şi le-a transmis faptul că descentralizarea, proiect asupra căruia Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului, înseamnă şi o alocare de resurse, dar şi alocarea de responsabilităţi către aleşii locali.

Dragnea a ţinut să-i mulţimească premierului Victor Ponta, prezent la eveniment, pentru faptul că nu a manifestat nicio ezitare referitoare la descentralizare.

"Stimaţi colegi, în final vreau să fac o datorie de onoare şi să-i mulţumesc primului-ministru pentru faptul că nu a avut şi nu are şi nu va avea nicio ezitare în ceea ce priveşte Legea descentralizării. Primul-ministru este un promotor al acestui proces. A înţeles că reforma administraţiei înseamnă câteva componente importante: înseamnă descentralizarea, înseamnă reforma funcţiei publice, înseamnă reorganizarea administraţiei publice şi aici vorbim de Legea administraţiei locale şi Legea finanţelor publice locale şi înseamnă în final regionalizare administrativă", a mai spus Dragnea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Alexandria, că liberalii pot atinge şi singuri obiectivul alegerii sale ca preşedinte al ţării, menţionând că a discuta despre susţinerea sa în acest obiectiv de către PSD reprezintă, de fapt, a discuta dacă PSD are sau nu cuvânt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici