Varga: PNL iniţiază modificarea Legii siguranţei naţionale, defrişările vor fi atentat la siguranţă

PNL a decis, în urma adoptării Codului Silvic, să depună în Parlament un proiect de modificare a Legii siguranţei naţionale care să prevadă că defrişările ilegale de păduri şi exploatarea fără amenanjamente silvice să fie considerate atentat la siguranţa naţională, a anunţat, miercuri, Lucia Varga.

180 afișări
Imaginea articolului Varga: PNL iniţiază modificarea Legii siguranţei naţionale, defrişările vor fi atentat la siguranţă

Varga: PNL iniţiază modificarea Legii siguranţei naţionale, defrişările vor fi atentat la siguranţă (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Varga, deputat şi fost ministru al Mediului, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că adoptarea noului Cod Silvic face mai mult rău decât bine silviculturii.

"Am decis că vom depune un proiect de modificare a legii siguranţei naţionale, în care să se considere că defrişările ilegale de păduri pe suprafeţe mai mari de un hectar, reducerea consistenţei şi exploatarea fără amenajament silvic a acestor păduri de protejare sunt un atentat la siguranţa naţională", a spus Varga.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis la Codul Silvic, adoptând, cu 218 voturi "pentru", 11 "abţineri" şi 95 "împotrivă", legea în forma iniţială.

Deputaţii PNL au criticat noul Cod Silvic, în schimb cei ai PSD au susţinut legea.

Recent, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a nominalizat-o pe Lucia Varga, deputat PNL, ca fiind persoana la care s-a referit în special drept cea care a promovat în Parlament interesele Schweighofer pentru Codul Silvic, arătând că nu întâlnirile cu firma sunt anormale, ci susţinerea unor interese private.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat atunci că premierul ”este ca frunza în vânt” şi că, dacă ar fi fost în locul colegei sale, l-ar fi dat în judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici