Verestoy: Este nevoie de a corela situaţia din Senat cu situaţia nouă de la guvernare

Senatorul UDMR Verestoy Attila a afirmat, miercuri, că Senatul are o nouă majoritate, reflectată de noua situaţie de la guvernare, solicitarea PDL de revocare a lui Mircea Geoană neputând fi "ocolită".

19 afișări
Imaginea articolului Verestoy: Este nevoie de a corela situaţia din Senat cu situaţia nouă de la guvernare

Senatorul UDMR Verestoy Attila (Imagine: Galna Zoltan/Mediafax Foto)

Senatorul UDMR a afirmat că, spre deosebire de guvernul PDL-PSD, în timpul căruia acea majoritate l-a impus pe Mircea Geoană ca preşedinte al Senatului, contextul actual este caracterizat de o nouă majoritate guvernamentală.

"Lucrurile sunt simple. Senatul va avea şi el o majoritate nouă, nu putem ocoli această cerere a PDL. Altfel riscăm să nu avem o ordine de zi", a adăugat el.

El a argumentat că se impune "o corelare" între conducerea Senatului şi actul guvernamental, pentru aplicarea programului de guvernare şi ieşirea din criză.

"Conducerea Senatului, în momentul de faţă, trebuie să fie un motor al actului legislativ, în concordanţă cu îndeplinirea programului de guvernare. (...) Este, fără a ţine cont de valorile incontestabile ale persoanelor care ocupă temporar o funcţie, nevoie de a pune în corelare o nouă situaţie în Senat şi la guvern cu o nouă funcţie", a afirmat Verestoy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici