Vezi aici pentru ce au votat liderii politici - VIDEO

Secţiile de vot pentru pentru alegerile prezidenţiale şi pentru referendumul privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari s-au deschis la ora 7.00 iar principalii lideri politici şi-au exerciatat deja dreptul de vot.

36 afișări
Imaginea articolului Vezi aici pentru ce au votat liderii politici - VIDEO

Vezi aici pentru ce au votat liderii politici (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan: "Am votat doar pentru alegerea preşedintelui României dintr-un motiv extrem de serios. E adevărat că în multe dintre ţările Uniunii Europene există parlamente unicamerale, dar care au un număr mai mare de membri faţă de cel propus în România. Ceea ce uită să spună fostul preşedinte al României, pentru că, după părerea mea, Traian Băsescu nu va mai fi preşedintele României, este că republicile respective sunt republici parlamentare în care preşedintele este ales de Parlament, şi nu este ales prin vot universal, direct şi secret de către populaţia ţării. Şi mai uită să spună că unele dintre aceste ţări sunt monarhii constituţionale".

Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely: "Am votat pentru un preşedinte care să reprezinte toate comunităţile din România, să reprezinte toţi cetăţenii români, de oricare etnie ar fi. Şi am votat pentru un preşedinte care să fie, pentru următorii cinci ani, o sursă de stabilitate, un mediator adevărat, care să acţioneze în spiritul şi în litera Constituţiei şi care, într-adevăr, să reprezinte şi în afară, şi în cadrul ţării, acel element de stabilitate pe care ar trebui să îl reprezinte preşedintele".

Candidatul PNG-CD la prezidenţiale George Becali s-a prezentat la secţia de votare din Pipera unde este arondat, însă a venit fără actul de identitate, pe care la momentul transmiterii acestei ştiri îl aşteaptă. După ce i-a fost adus actul de identitate, Becali a votat "ca să scape ţara de diavoli".

Ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu: "Aici este o secţie specială şi probabil că atunci când pleacă avioane e mai aglomerat, când e o perioadă între avioane probabil este mai liber".

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda: "Am votat pentru continuarea reformei statului şi pentru cel care i-a garantat acest lucru".

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu: "Pentru Băsesc... pentru Geoană".

Candidatul PSD la Preşedinţie Mircea Geoană: "După cinci ani de scandal poporul român are şansa de a decide calea de urmat".

Video Stirileprotv.ro

Primarul Sibiului Klaus Iohannis: "Am votat numai pentru preşedintele României. Astăzi am votat pentru normalitate. Nu mi s-a părut util referendumul".

Candidatul UDMR la Preşedinţie Kelemen Hunor: "Am votat pentru schimbarea în bine, pentru viitorul României, pentru reformarea statului hipercentralizat şi pentru o reformă după care omul să fie pe primul loc, cetăţeanul care creează valori materiale şi spirituale. Cu el trebuie să începem fiecare zi, noi, politicienii, şi fiecare decizie trebuie luată în funcţie de necesităţile cetăţenilor".

Preşedintele PDL Emil Boc: "Eu, personal, am votat pentru un Parlament de bun simţ atât în privinţa numărului, cât şi a structurii. Am votat pentru un preşedinte care, în continuare, să fie capabil să redea România românilor. Sper să facă cât mai mulţi români acest lucru, pentru că, în democraţie, cel mai important instrument după care ne conducem este votul, iar fără vot, o democraţie nu rezistă, un sistem politic nu se poate dezvolta".

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean: "Am votat pentru continuitate, pentru ca reformele, în România, să se realizeze odată. Am votat ca să ne fie un pic mai bine, pentru ca steagul României să fie ţinut mereu sus, pentru un preşedinte care nu are în spatele lui decât poporul şi deasupra lui doar pe Dumnezeu".

Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3 şi premier desemnat de către şeful statului: "Am votat pentru un preşedinte sincer şi un Parlament mai eficient".

Secretarul executiv al PDL Elena Udrea: "Am votat pentru reformarea clasei politice şi pentru modernizarea României. Sper că vom continua schimbarea, cu acelaşi preşedinte".

Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu: "Am votat cu speranţa că România va reuşi să se modernizeze în următorii cinci ani definitiv, în beneficiul celor 22 de milioane de români".

Vezi mai jos pentru ce a votat fiecare lider.

Preşedintele UDMR Marko Bela: Am votat pentru un preşedinte care să aducă o altă mentalitate şi o nouă viziune în politica din România, un candidat tânăr maghiar este perfect potrivit pentru a impune o astfel de schimbare de mentalitate în politica noastră".

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan: "În primul rând am votat pentru un preşedinte care simt că mă reprezintă şi, în acelaşi timp, am votat pentru ca România să aibă instituţii funcţionale, eficiente, care îşi fac datoria faţă de oameni".

Candidatul independent la Preşedinţie Constantin Ninel Potîrcă: "Nu merg la vot până la ora la care Curtea trebuie să îmi dea răspunsul. Dacă îmi dă mie dreptate se va suspenda procesul electoral, iar dacă îmi respinge cererea o să merg şi eu apoi să îmi exercit dreptul de a vota ca oricare alt cetăţean". Câteva ore mai târziu, Potîrcă s-a prezentat la vot spunând că nu a primit răspuns de la Curtea Constituţională, unde a contestat legea de organizare a alegerilor, şi a anunţat că din acest motiv a sesizat OSCE şi se va adresa CEDO. "Am votat cu un gând bun pentru România. Votul e secret, dar am votat aşa cum avem toţi obligaţia faţă de constituţie. Este un moment aşteptat de cinci ani şi iată că acum s-a împlinit", a declarat Potîrcă după vot.

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar: "Am votat numai pentru preşedintele României, pentru un preşedinte patriot, cinstit şi demn, de care are nevoie ţara. Nu am votat pentru referendum, pentru că este o diversiune. Nu va avea nicio finalitate acest demers, sunt bani cheltuiţi de pomană. Dacă se dorea reducerea numărului de parlamentari, se putea modifica legea actuală".

Candidatul PNL la Preşedinţie Crin Antonescu: "Am votat pentru un lucru pe care îl aştept de cinci ani sau poate chiar de 20 de ani unii dintre noi: o schimbare reală, profundă, un alt fel de a face politică, un alt fel de a trăi în societatea românească, o altă Românie".

Candidatul PDL la Preşedinţie Traian Băsescu: "Scrutinul de duminică este unul dintre cele mai importante, pentru că românii pot spune Parlamentului cum să funcţioneze şi, în acelaşi timp, îşi vor alege preşedintele".

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu: "Am votat pentru schimbare. Am votat pentru primul preşedinte independent, într-adevăr, al democraţiei noastre".

Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga: "Nu cred că este un secret pentru cine am votat, dar am votat şi pentru modernizarea României, pentru reforma instituţională atât de necesară acestui stat. O spun de foarte multe ori, e nevoie de o reformă completă a instituţiilor, de descentralizare".

Şeful campaniei electorale PDL, Gheorghe Flutur: "Am votat pentru cel care ţine drumul drept pentru România. Am votat atât pentru reforma clasei politice, cât şi pentru cel care o poate face".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici