VIDEO Patriarhul Daniel a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost decorat de preşedintele României Klaus Iohannis. Preafericitul Daniel împlineşte joi 70 de ani.

588 afișări
Imaginea articolului VIDEO Patriarhul Daniel a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Preafericitul Daniel a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis

Ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc la Palatul Cotroceni.

Preşedintele i-a adresat patriarhului un mesaj de felicitare şi a vorbit despre importanţa bisericii în societate, inclusiv în ceea ce-i priveşte pe românii din străinătate.

„Una dintre provocările cele mai complexe căruia îi răspundeţi cu succes este păstrarea coeziunii în comunităţile româneşti din diaspora”, a spus preşedintele Iohannis după ce i-a înmânat decoraţia Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Conform programului stabilit de Patriarhei, joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale este săvârşită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni.

La finalul acestei slujbe se citeşte Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei se desfăşoară un moment aniversar, în timpul căruia sunt prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum şi din partea altor instituţii publice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici