Viktor Orban şi Kelemen Hunor, mesaj comun adresat maghiarilor: Pe 25 mai, să mergem la vot în număr cât mai mare

Premierul Ungariei, Viktor Orban, preşedinte al Fidesz, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, au adresat, joi, un mesaj comun înaintea scrutinului european de duminică, în care au cerut maghiarilor să meargă în număr cât mai mare la vot, transmite corespondentul MEDIAFAX.

270 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban şi Kelemen Hunor, mesaj comun adresat maghiarilor: Pe 25 mai, să mergem la vot în număr cât mai mare

Viktor Orban şi Kelemen Hunor, mesaj comun adresat maghiarilor: Pe 25 mai, să mergem la vot în număr cât mai mare (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, joi, mesajul comun a fost transmis la finalul întâlnirii private dintre Kelemen Hunor şi Viktor Orban, care a avut loc la Satu Mare.

"Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, viceprim-ministru, a avut o întrevedere privată, la Satu Mare, cu Viktor Orbán, preşedintele Fidesz, prim-ministru al Guvernului Ungariei. În declaraţiile de presă făcute după încheierea convorbirilor, cei doi politicieni au spus că mesajul comun al acestei zile este ca, în 25 mai, maghiarii să se ducă să voteze în număr cât mai mare", se arată în documentul citat.

Preşedintele UDMR a arătat, la finalul convorbirilor cu Orban, că maghiarii ar dori să fie prezenţi când vor avea loc schimbări în UE.

"Despre importanţa alegerilor pentru PE am vorbit foarte mult, şi tot nu-i de ajuns deoarece, în perioada următoare, în Uniunea Europeană vor avea loc schimbări şi, pe de-o parte, nu e totuna cine le va genera, iar pe de altă parte, am dori ca şi noi să fim prezenţi atunci când vor avea loc acele schimbări. Trebuie să facem uz de dreptul de vot la alegerile europarlamentare şi pentru ca reglementarea situaţiei minorităţilor naţionale autohtone să fie inclusă, de asemenea, în sfera de competenţe a UE", a subliniat Kelemen.

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat, la rândul său, că la alegerile europarlamentare de duminică se conturează o confruntare acerbă între PPE şi socialiştii europeni.

"Faptul că noi ne-am întâlnit, astăzi (joi - n.r.), aici, are mai multe explicaţii, cea mai evidentă fiind aceea că duminică au loc alegerile europarlamentare, la care UDMR şi alianţa Fidesz-KDNP se susţin reciproc, pentru că, dincolo de faptul că suntem maghiari, aparţinem şi aceleiaşi familii politice europene. Se conturează o confruntare acerbă între PPE şi socialiştii europeni. Tocmai de aceea, Fidesz, KDNP şi UDMR muncesc pentru ca şi în următorii cinci ani fracţiunea PPE din Parlamentul European să fie puternică, iar acest lucru va reuşi numai dacă atât FIDESZ, cât şi UDMR vor obţine rezultate bune, iar pentru aceasta este nevoie ca maghiarii să se ducă la vot", a spus Orban.

Delegaţia UDMR la convorbirile bilaterale a fost condusă de Kelemen Hunor şi i-a mai avut în componenţă pe Bíró Rozália, preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), Pataki Csaba, preşedintele UDMR Satu Mare, Nagy Szabolcs, preşedintele executiv al UDMR Satu Mare, candidat în alegerile parlamentare parţiale din Colegiul nr. 2 Satu Mare, precum şi pe Nagy Zoltán, directorul de cabinet al preşedintelui Uniunii.

Delegaţia ungară a fost condusă de premierul Viktor Orbán, preşedintele Fidesz, acesta fiind însoţit de Rogán Antal, liderul fracţiunii parlamentare Fidesz, Hídvégi Balázs, secretar de stat-adjunct pentru comerţul exterior şi afaceri internaţionale, Répás Zsuzsanna, secretar de stat-adjunct pentru politica naţională, precum şi de Nagy János, directorul de cabinet al prim-ministrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici