Viorica Dăncilă, despre acuzaţia că ar fi "teleghidată de statul paralel": M-aş dezvinovăţi de ceva ce nu există

Preşedintele interimar PSD Viorica Dăncilă a declarat, vineri seară, că nu are de ce să convingă pe nimeni din partid că nu e "teleghidată de statul paralel", precizând că dacă ar face asta ar însemna să se dezvinovăţească de ceva ce nu există.

2827 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, despre acuzaţia că ar fi "teleghidată de statul paralel": M-aş dezvinovăţi de ceva ce nu există

Viorica Dăncilă, despre acuzaţia că ar fi "teleghidată de statul paralel": M-aş dezvinovăţi de ceva ce nu există

"Cred că nu trebuie să conving pe nimeni de acest lucru, pentru că ar însemna să mă dezvinovăţesc de ceva ce nu există. Sper că conving de faptul că am puterea, determinarea ca să reformez partidul şi să mergem mult mai uniţi pentru viitoarele alegeri", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3, fiind întrebată dacă are de gând să-şi convingă colegii că nu este "teleghidată de statul pararel".

Premierul a precizat că nu are favoriţi pentru echipă, menţionând că voturile vor fi cele care vor face diferenţa.

"Aţi văzut că modul de abordare al candidaturilor a fost altul. Am încurajat să candideze cât mai mulţi colegi şi colege. Voi merge alături de preşedinte executiv, secretar general, cei care vor avea cât mai multe voturi şi bineînţeles girul colegilor. Cred că am făcut primii paşi spre reformă, spre un alt mod de abordare. În urma dialogului, argumentelor am ajuns cu toţii la concluzia că avem aspecte de statut care trebuie modificate, şi acest lucru nu trebuie făcut doar de o persoană", a completat Dăncilă.

Congresul extraordinar al PSD va avea loc la Sala Palatului, de la ora 11.00, iar social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului. Delegaţii formaţiunii vor valida noul statut şi proiectul politic al formaţiunii.

La reuniunea social-democraţilor va participa şi Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, la eveniment sunt aşteptaţi să participe aproximativ 4.000 de delegaţi.

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, candidaturile pentru cele trei funcţii de conducere în partid. Astfel, pentru funcţia de preşedinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota sunt candidaţii înscrişi pentru funcţia de preşedinte executiv, iar pentru cea de secretar general CEx i-a validat pe Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe şi Rodica Nassar.

Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura pentru poziţia de preşedinte executiv. Totodată, Marius Dunca şi-a retras candidatura pentru funcţia de secretar general, precizând ulterior şedinţei CEx, că îl va susţine pe Mihai Fifor.

Comitetul Executiv a mai decis vineri ca alegerile pentru poziţiile de conducere ale formaţiunii să se desfăşoare într-un singur tur.

Taguri:
dăncilă,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici