Virgil Popescu: Un nou pas important pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră

Un nou pas important pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep, a fost făcut prin semnarea declaraţiei de către Transgaz, OMV-Petrom şi Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale, spune Virgil Popescu.

685 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu: Un nou pas important pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră

„Un nou pas important pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep. Astăzi alături de prim - ministrul Nicolae Ciucă am participat la ceremonia de semnare a declaraţiei ceremoniale de către Transgaz, OMV-Petrom şi Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale. Prin încheierea acestui contract se rezervă capacitatea tehnică necesară pentru preluarea gazelor în Sistemul Naţional de Transport, fapt care va permite valorificarea pe piaţă a gazelor naturale din zăcămintele din perimetrul Neptun Deep. Contractul a fost încheiat pentru perioada septembrie 2026 - septembrie 2042”, a scris joi, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta îi încurajează pe cei de la Romgaz şi OMV - Petrom să accelereze procesul pentru a începe cât mai curând lucrările de exploatare.

„Pentru că ne dorim ca gazul românesc să fie folosit în casele românilor şi, totodată, să ne asigure independenţa energetică”, adaugă ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici