Vlad Voiculescu respinge criticile Inspecţiei Judiciare

Vlad Voiculescu respinge criticile Inspecţiei Judiciare, care a constatat că declaraţiile unor politicieni despre dosarul „10 august” au afectat credibilitatea Justiţiei: „Este ca şi cum ai spune că reportajele despre tăierile ilegale de păduri afectează credibilitatea Romsilva”.

1145 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu respinge criticile Inspecţiei Judiciare

Vlad Voiculescu respinge criticile Inspecţiei Judiciare

„Inspecţia Judiciară, condusă în mod fabulos de acelaşi domn Lucian Netejoru, constată astăzi că declaraţiile mai multor politicieni (printre care mă număr) cu privire la dosarul <10 august>... <au afectat independenţa justiţiei> şi <au avut un puternic impact negativ asupra (...) credibilităţii justiţiei în rândul opiniei publice>. Este ca şi cum ai spune că recentul concurs de la casele de asigurări (la care doar 5 candidaţi au luat notă de trecere) afectează credibilitatea sistemului de sănătate. Este ca şi cum ai spune că rezultatele testelor PISA afectează credibilitatea sistemului de educaţie. Este ca şi cum ai spune că reportajele despre tăierile ilegale de păduri afectează credibilitatea Romsilva”, scrie pe Facebook Vlad Voiculescu.

El apreciază că sistemul de justiţie „reuşeşte să se decredibilizeze cu fiecare dosar care este fie amânat, fie îngropat”.

„Adevărul este că Romsilva este direct responsabilă de furtul <ca în codru> şi poate chiar şi de expresie, că sistemul de educaţie este cea mai mare vulnerabilitate a ţării ăsteia pe termen mediu şi lung, că şefii caselor de asigurări judeţene au fost mereu numiţi politic şi mulţi nici măcar nu au avut curajul să participe la concurs şi da... că sistemul nostru de justiţie reuşeşte să se decredibilizeze cu fiecare dosar care este fie amânat, fie îngropat. Dosarele 10 august şi Colectiv sunt doar cele mai recente”, conchide fostul ministru al Sănătăţii.

Premierul Florin Cîţu, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, co-preşedinţii USR-PPLUS Dacian Cioloş şi Dan Barna, dar şi alţi politicieni ai pouterii - ca Vlad Voiculescu şi Rareş Bogdan - au afectat independenţa Justiţiei în dosarul „10 august”, reiese din raportul Inspecţiei Judiciare.

Inspecţia Judiciară a finalizat raportul privind „apărarea independenţei autorităţii judecătoreşti în ansamblul său faţă de afirmaţiile din spaţiul public referitoare la modul de instrumentare a dosarului intitulat generic „10 august” şi a decis că liderii politici din zona coaliţiei de guvernământ au afectat independenţa autorităţii judecătoreşti în ansamblul său.

„Prin declaraţiile publice, postările pe reţele de socializare, astfel cum au fost preluate şi prezentate în mass-media s-a produs o încălcare a principiului separaţiei şi echilibrului puterilor în stat, cu consecinţa scăderii încrederii cetăţenilor în sistemul judiciar şi, implicit, a afectării independenţei autorităţii judecătoreşti în ansamblul său”, este concluzia inspectorilor judiciar , judecători şi procurori, după ancheta făcută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici