Voicu susţine că discuţia cu Căşuneanu în care se foloseau noţiuni medicale nu era codată

Senatorul PSD Cătălin Voicu a susţinut, luni, într-o intervenţie la Antena 3, că interceptările din dosarul său "sunt selectate, este umblat pe ele, iar textul nu este redat în integralitate" şi că discuţia cu omul de afaceri Costel Căşuneanu, în care se foloseau noţiuni medicale, nu era codată.

32 afișări
Imaginea articolului Voicu susţine că discuţia cu Căşuneanu în care se foloseau noţiuni medicale nu era codată

Voicu susţine că discuţia cu Căşuneanu în care se foloseau noţiuni medicale nu era codată (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Voicu a respins interpretările potrivit cărora discuţia cu omul de afaceri în care se făceau referiri la sistemul medical ar fi fost purtată într-un cod.

"Domnul Căşuneanu a apelat la mine pentru că în lumea medicală am foarte multe cunoştinţe (...) Dânsul poate fi regăsit în documentele medicale şi nu e niciun cod şi niciun fel de sistem de codare, aşa cum se interpretează", a spus el, menţionând că îl cunoaşte de mai mulţi ani pe omul de afaceri şi, fiind un prieten, i-a recomandat mai multe persoane din lumea medicală, pentru probleme de sănătate pe care le avea.

El a exclus posibilitatea ca termenii de "medic" sau "tratament" întâlniţi în discuţia respectivă să desemneze un judecător sau şpagă.

"În momentul în care vrei să iei şpaga, nici măcar nu codezi şi nu discuţi pe telefon lucrurile astea. Era vorba de un simplu împrumut, trebuia sa ajut pe cineva care era într-o situaţie disperată cu nişte cecuri la plată şi asta a fost tot", a susţinut Cătălin Voicu.

"În ceea ce mă priveşte, eu aceste interceptări voi demonstra la vremea respectivă că sunt selectate, este umblat pe ele, iar textul nu este redat în integralitate", a mai spus senatorul PSD.

Cătălin Vociu a afirmat totodată că marţi va merge "cu toată deschiderea" la audierile din Comisia juridică a Senatului". Întrebat dacă permite accesul presei la această şedinţă, Voicu a spus că nu are nimic împotrivă.

Conform referatului prin care DNA solicită avizul Senatului pentru a cere arestarea lui Voicu, obţinut de MEDIAFAX, senatorul discută, în 11 septembrie 2009, cu omul de afaceri Costel Căşuneanu, căruia îi cere împrumut două sute de mii de euro, invocând "o datorie de plătit la cineva" şi "altceva de achiziţionat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici