Voiculescu: Măi, Traiane, în 2008, SRI te-a avertizat că va fi o criză economică puternică

Dan Voiculescu susţine, într-o postare pe blogul său în care i se adresează şefului statului cu formula "măi, Traiane", că SRI l-a informat pe preşedinte încă din 2008 că urmează o criză economică puternică şi declară că Traian Băsescu nu are dreptul să deplângă contemplativ dezastrul.

48 afișări
Imaginea articolului Voiculescu: Măi, Traiane, în 2008, SRI te-a avertizat că va fi o criză economică puternică

Voiculescu: Măi, Traiane, în 2008, SRI te-a avertizat că va fi o criză economică puternică (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele fondator al PC porneşte de la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu de marţi seară care a spus: "Am văzut şi afirmaţii de la oameni care se pretind a fi mari manageri în lumea asta care fac afirmaţii că 40% din PIB sau 40 de miliarde reprezintă evaziunea fiscală. Cei care susţin aceste lucruri sunt cel puţin mincinoşi sau rău intenţionaţi".

"Măi Traiane, recunosc, eu sunt cel care a afirmat, de peste un an, că economia subterană a atins cote alarmante. Şi tot eu sunt cel care a susţinut în ultima lună, cu date concrete, că în România, al cărei preşedinte eşti, se toacă la negru aproape 40 de miliarde de euro", scrie Dan Voiculescu pe blogul său.

Voiculescu spune că, pornind de la datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică, potrivit cărora peste 20% din PIB (peste 25 de miliarde de euro) se află în economia subterană, estimarea susţinută de calculele sale se apropie de cifra reală.

"Că nu îţi plac declaraţiile mele, nu mai este un secret. Este dovedit, inteligenţele rudimentare urăsc tot ce le excede capacitatea de înţelegere. Dar că a trebuit să auzi de la mine că în ţara pe care o conduci autoritar de aproape 6 ani fenomenul economiei subterane a atins cote fără precedent mă uimeşte şi te descalifică. Traiane, tu chiar nu ştii că în România, în «statul clientelar» ca să folosesc argoul tău, economia nefiscalizată o surclasează pe cea fiscalizată?! În ce ţară şi pe ce lume trăieşti?!", scrie Voiculescu.

Preşedintele fondator al PC susţine că, în anul 2008, Traian Băsescu a fost "avertizat" de SRI că urmează "o criză economică puternică".

"Ai rătăcit informaţia, poate printre transcrierile unor discuţii private. Sunt convins că ai primit date şi despre creşterea exponenţială a economiei subterane, dar, foarte probabil, erai prins cu lecturi de specialitate mult mai captivante. Totuşi, chiar dacă ai aflat ultimul că numai în contrabanda cu ţigări şi alcool se scurg aproape 2 miliarde de euro, e bine că ai aflat. Însă, îndrăznesc să îţi reamintesc, tu eşti cel care patronează sistemul, eşti direct responsabil pentru această situaţie", adaugă Voiculescu.

Dan Voiculescu îi transmite şefului statului că nu liderii sindicali şi nici cei "care se pretind a fi mari manageri pe lumea asta" au pârghiile legale de a opri contrabanda.

"Nu pe Vasile Marica, ci pe Daniel Morar şi pe Laura Codruţa Kovesi, oamenii pe care i-ai promovat şi i-ai susţinut, trebuie să-i chestionezi referitor la corupţia din vămi! Traiane, înţeleg că informaţiile ajung la tine cu întârziere, dar chiar nu ai aflat nici după aproape 6 ani că nu mai eşti în opoziţie?! Ca preşedinte, nu ai dreptul să deplângi contemplativ dezastrul, ci aveai obligaţia să îl combaţi cu măsuri concrete", susţine Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici