Vosganian, după 30 de ani: Acum o săptămână, ca şi în '90, eram cu Tăriceanu la Guvern. Ţara are aceleaşi probleme/ Tăriceanu: Statul paralel ne pune la încercare chiar şi curajul

Varujan Vosganian, ales sâmbătă în funcţia de preşedinte ALDE Iaşi, a rememorat un moment, din 1990, când se afla, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, la Guvern. Liderul ALDE spune că la aproape 30 de ani distanţă de acel moment ţara are încă aceleaşi probleme.

1527 afișări
Imaginea articolului Vosganian, după 30 de ani: Acum o săptămână, ca şi în '90, eram cu Tăriceanu la Guvern. Ţara are aceleaşi probleme/ Tăriceanu: Statul paralel ne pune la încercare chiar şi curajul

Vosganian: Acum o săptămână, ca şi în '90, eram cu Tăriceanu la Guvern. Ţara are aceleaşi probleme

„Aş vrea să vă fac cunoscută o scurtă istorie care s-a petrecut săptămâna trecută, înaintea mitingului. În Palatul Victoria ne-am întâlnit câţiva dintre reprezentanţii coaliţiei. Eu împreună cu Călin Popescu-Tăriceanu eram în balconul de la Palat şi ne-am adus aminte că în ziua de 21 ianuarie 1990, eu şi cu Călin, eu de 31 de ani şi el de 37, eram împreună cu participanţii la vestita întâlnire din Sala Rondă a Palatului Victoria, Corneliu Coposu, Sergiu Cunescu, Ion Iliescu şi alţii, iar eu şi Călin Popescu-Tăriceanu veneam din partea tinerei generaţii şi ne-am adus aminte că iar au trecut aproape 30 de ani şi ne-am întors în acelaşi loc şi iată, din păcate, România are încă aceleaşi probleme", a declarat Varujan Vosganian, la Iaşi.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a fost ales sâmbătă lider al ALDE Iaşi, în urma votului din Conferinţa Judeţeană de Alegeri pentru desemnarea noii conduceri.

Tăriceanu: Statul paralel ne pune la încercare chiar şi curajul

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis sâmbătă, liderilor formaţiunii reuniţi la Iaşi, că la 30 de ani de la Revoluţie, ţara se confruntă cu un sistem, statul paralel, care pune la încercare chiar şi curajul multora, catalogând lupta anticorupţie ca fiind una politică.

„Împreună ne-am asumat un rol dificil, şi anume acela de a milita în continuare pentru respectul faţă de drepturile şi libertăţile individuale, element care ar putea să pară nefiresc la 30 de ani de la căderea regimului comunist, dar statul paralel care s-a instaurat în România în ultimii 10 ani, începând din mandatul preşedintelui Băsescu, ne pune extrem de mult pe gânduri şi ne pune la încercare chiar şi curajul. Noi ca partid liberal am fost singurii care am avut curajul să ridicăm glasul împotriva abuzurilor care au avut loc în ultimii ani în justiţie, cu precădere, în zona a ceea ce înseamnă oficial lupta împotriva corupţiei. Din păcate, lupta împotriva corupţiei în România s-a transformat într-o luptă politică de eliminare a persoanelor incomode de pe scena politică românească ", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în mesajul transmis la Conferinţa Judeţeană de Alegeri Iaşi, acolo unde Varujan Vosganian a fost desemnat preşedinte al organizaţiei.

Tăriceanu a îndemnat liderii ALDE, aflaţi la Iaşi, să se organizeze astfel încât să obţină un scor mai bun decât liberalii la alegerile viitoare, dar să nu uite ţelul formaţiunii.

"Ne-am asumat acest rol de a încerca să aducem corecţiile necesare şi cred că acest demers ne defineşte în mod categoric în momentul de faţă ca singurul partid autentic liberal din România”, a mai declarat Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici