Vosganian: Majoritatea cererilor din moţiunea Senatului sunt deja aplicate de Guvern

Majoritarea cererilor incluse de senatori în moţiunea simplă privind nivelul de trai, precum combaterea sărăciei, reducerea cheltuielilor bugetare şi creşterea salariului minim, au fost deja aplicate de Guvern sau sunt avute în vedere, a afirmat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

14 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Majoritatea cererilor din moţiunea Senatului sunt deja aplicate de Guvern

Vosganian: Majoritatea cererilor din moţiunea Senatului sunt deja aplicate de Guvern

El a arătat că Executivul a luat deja măsuri pentru creşterea pensiilor şi a majorat salairul minim pe economie începând cu acest an, amintind că obligativitatea corelării salariului cu coşul minim de consum a fost eliminată de Guvernul PSD în 2003.

Guvernul a iniţiat şi un proiect de lege pentru salarizarea unitară a personalului bugetar, pentru adoptarea căruia ministrul a apreciat că va fi nevoie de o majoritatea stabilă în Parlament.

"Legea trebuie votată fără ispitele unui an electoral şi necesită o majoritatea organică ce nu va putea fi întrunită prea curând", a spus Vosganian.

În privinţa solicitării de reducere a cheltuielilor bugetare cu două miliarde euro, ministrul Economiei şi Finanţelor a amintit că va propune Guvernului, la prima rectificare bugetară din acest an, o diminuarea a costurilor la buget de aproximativ un miliard euro, şi a remarcat că senatorii care au solicitat reducerea costurilor propuneau anterior majorări ale cheltuielilor cu patru miliarde euro, ceea ce ar fi ridicat deficitul bugetar la 6-7%.

Moţiunea simplă "Stop degradării nivelului de trai! Stop iresponsabilităţii din sectorul energetic!", iniţiată de PSD şi PC, a fost adoptată, marţi, de Senat, cu 74 de voturi favorabile şi 33 împotrivă.

După adoptarea moţiunii, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că toate solicitările din document sunt obligatorii pentru Guvern.

Aceasta a fost doua moţiune simplă adoptată în actuala sesiune parlamentară, după cea iniţiată de PDL în Camera Deputaţilor pe tema taxei auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici